28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 18 Januar 2013 01:03

Foto:Treći dan kampa na Mrakovici

 Izviđači Zenice i Prijedora, zajedno na Kozari / Mrakovici donose vam dnevnik trećeg dana druženja. Novo jutro je svanulo i donijelo sa sobom još mnogo bezbrižne radosti. Jutarnju gimnastiku smo obavili na svježem zraku, zbog čega smo još više ogladnili i žurno otišli na doručak.


KLIKNI DA VIDIŠ FOTO GALERIJU

 

Današnju prijepodnevnu radionicu održao je naš načelnik Srećko. Radionica „Plamen prijateljstva“ naučila nas je na kojem mjestu i na koji način da zapalimo vatru uz minimalnu štetu prirodi. U zimskim uslovima baš i nije lako zapaliti vatru, ali to nije predstavljalo problem za nas izviđače, jer nam je Srećko otkrio male trikove.

 

Poslije toga smo otišli do spomenika, gdje smo se na platou igrali sa našim moderatoricama Lejlom i Belmom raznovrsnih igara: vuča konopca, Aberečke-abertute, Marame, brojalice, itd. Ovako zaigrani prizvali smo i prvi snijeg, koji nas je silno obradovao jer smo ga željno iščekivali. O radosti sniježne! Prvo igra na snijegu a potom ručak na toplom.

 

Budući da smo se dobro najeli jedva smo dočekali strogi odmor da predahnemo. Budući da nas je jučerašnja radionica izrade narukvica i prstenja oduševila, i danas smo ih nastavili praviti, uz popratne igrice: Šešir, Pusti otok, Otvoreno/Zatvoreno, itd.

 

Poslijepodnevna radionica „Pomozimo ljudima oko sebe“ bila je veoma korisna, jer su nam moderatorice Selma i Aleksandra pokazale kako i gdje pravilno primijeniti prvu pomoć. Radionice su se sastojale od teoretskog i praktičnog dijela i oba smo uspješno savladali.

 

Nakon večere, upriličen je kulturno zabavni program čiji fokus je bio timski rad. Napravili smo takmičarske timove a onda smo se nadmetali za titulu najboljeg u sljedećim igrama: lupi i obori, dodavanje čarape, hemijska u flašu, ubaci u koš, minsko polje, kašika, itd.

 

Posljednja pjesma označila je vrijeme za povečerje, te je dječija graja lagano utihnula...

 

 

Izviđački pozdrav, 

Z D R A V O!

 

SIMPLY SCOUTING PR TEAM

www.sioz.ba