19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 17 Januar 2013 01:05

Drugi dan kampa na Mrakovici

 

Prvo sanjivo jutro dočekalo je naše učesnike u toplim krevetima, odakle ih je izvukao naš superskaut Čađo sa svojim Budilnikom  -  jutarnjom gimnastikom na šaljiv način, koju smo morali održati na zatvorenom, zbog vremenskih (ne)uslova. Na jutarnjem zboru smo započeli igrice „Tajni neprijatelj“ i „Tajni prijatelj“ koje će se igrati tokom cijelog zimovanja. Bit tajnog neprijatelja jeste da osobu „ubijemo“ iznenadnim poljupcem, a tajnog prijatelja obasipamo malim znacima pažnje, stoji u dnevniku drugog dana Kampa prijateljstva na Mrakovici, na kojem učestvuju izviđači iz Prijedora i Zenice. 


POGLEDAJTE FOTO GALERIJU DRUGOG DANA

 

Uslijedio je doručak, koji je, kao i svaki drugi obrok , organizovan u restoranu „Bijele Vode“. Nakon doručka organizovana je radionica „Živimo s prirodom“ na čelu s našim Sašom, koji je učesnicima objasnio kako organizovati uspješan izlet u prirodu u zimskim uslovima. Naučili smo se orijentisati u prirodi, osnovnu opremu koju trebamo nositi, te kako napraviti skloništa sa raspoloživim materijalom na snijegu.

 

Po završetku radionice, obradovalo nas je sunce, na čijim smo toplim zrakama zajedno sa Marinom igrali mnogo interesantnih igrica poput pikada i „trke pauka“. U toj igri nas je prekinuo zbor za ručak pa smo se dogovorili da nastavimo nakon strogog odmora. Tako je i bilo - opet igra, zeza i smijeh. Baš je super biti izviđač!

 

Poslijepodnevna radionica bila je „Prsten i narukvica prijateljstva“, gdje su nas Maja, Nina i Nerdžis naučile kako napraviti izviđački prsten i narukvicu od obične špage. Izviđački prsten smo odmah stavili na marame da pokažemo našu novostečenu vještinu. 

 

Svu potrošenu energiju vratili smo ukusnom večerom, poslije koje je uslijedio kulturno zabavni program. Na repertoaru je bilo plesno veče sa miksom žanrova koje je i najsramežljivije natjeralo da ustanu i zaplešu.

Umorni od cjelodnevnih aktivnosti lagano smo utonuli u san...

 

Izviđački pozdrav, 

 

Z D R A V O!

 

SIMPLY SCOUTING PR TEAM

www.sioz.ba