20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 06 Juni 2012 22:12

Galerija: Kad muzika svira

Šesti festival dječije muzike «Kad muzika svira» održan je večeras na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici. Said Jusić, predsjednik Udruženja „Dječije note“, Mersiha Taslaman, direktorica Osnovne muzičke škole i profesorica u ovoj školi Jadranka Tepić kazali su da  je festival «kruna jednogodišnjeg rada profesora i učenika Muzičke škole u Zenici».

- Pjesme su pisane uglavnom od strane profesora i ljudi koji se bave profesionalno muzikom, sve su autorske, napravljene da udu i ostanu i poslije koncerta, kazao je Jusić.

 

Uz pjesmu, djeca  su predstavila kroz razne grupe sa latinoameričkim plesovima, modernim hip-hop plesovi, ali i balerine, kao i ples djece predškolskog odgoja.

 

- Prije rata Zenica je imala bitan dječiji festival, a mi već šest godina pokušavamo da vratimo taj imidž dječijeg festivala, kazala je Taslaman. Tepić navodi da je Festival imao ukupno 14 kompozicija uz četiri, dodatne, plesne numere.

 

- Bitno je naglasiti da djeca pjevaju pjesme za djecu, nismo htjeli praviti talent šou, kopirati tuđe ili još gore, da djeca izvode pjesme za odrasle, nego za svoj uzrast, kazala je Tepić.

 

POGLEDAJTE GALERIJU SA FESTIVALA - FOTO: JASMIN HADŽIĆ