25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 05 Juni 2012 02:53

Uspjeh košarkaša KB Zenica

Ovogodišnji, sedmi sportski susreti kliničkih centara i bolnica Bosne i Hercegovine održani su u Neumu, u hotelu Zenit, u organizaciji Opće bolnice Gračanica. Učestvovalo je preko 600 sportista iz 21 Kliničkog centra ili bolnice sa teritorije cijele Bosne i Hercegovine. Učesnici su se takmičili u nogometu, košarci, rukometu, odbojci, stolnom tenisu, odbojci na pijesku, povlačenju konopca, šahu i streljaštvu. Sportske ekipe Kantonalne bolnice Zenica predstavljalo je 30 sportista i sportistkinja. Susreti su prošli u fer i korektnoj borbi sportista, te u svakodnevnom druženju i organizovanim zabavama nakon sportskih takmičenja.

 

Kao i prethodnih godina, najzapaženiju ulogu imali su košarkasi Kantonalne Bolnice Zenica, koji su, šesti put zaredom osvojili titulu najboljih, te tako na najbolji način prezentirali naš grad i Bolnicu. Učešće na basket turniru uzelo je 17 ekipa, a takmičenje je bilo organizovano po kup sistemu. Iako je konkurencija bila veoma jaka naši košarkaši u sastavu: Aldin Kajmaković- kapiten i Emir Oskačak (Služba za radiologiju), prim. dr Ibrahim Cero i dr Anel Okić (Služba za hirurgiju), dr Meho Kovačević (Služba za Ortopediju) i Jašarević Zenadin (Služba za urologiju), su do finala savladali ekipe iz Banja Luke, Tuzle, Bugojna, te i u finalu ekipu Brčkog. Važno je napomenuti da je kapiten ekipe Aldin Kajmaković bio povrijeđen već prvog dana, a da je Emir Oskačak bio i najbolji strijelac cijelog turnira. Sponzor ove ekipe bila je kompanija Takeda i brend Controloc koji su obezbijedili opremu za naše prvake.

 

Kao jedna od najuspješnih ekipa od postojanja ovih susreta, sa 6 titula, naša košarkaška ekipa je dobila specijalan poziv za učešće na sportsklim igrama u Budvi u septembru mjesecu.