20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 12 Decembar 2011 09:31

Kumite: Novi majstori karatea Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Sa zadovoljstvom obavještavamo sve prijatelje i fanove Karate kluba „Kumite“ iz Zenice da je naš klub postao bogatiji za tri nova majstora karatea. U Visokom, u organizaciji Tradicionalne karate – do asocijacije BiH, održan je karate seminar i ispit za majstorska zvanja. Predstavnici Karate kluba „Kumite“ Irma Fetić je uspješno položila ispit za Crni pojas I DAN, a Fahrudin Muratović i Elvir Huseinspahić su položili majstorska zvanja II DAN. Na ispitu kojem je pristupilo oko 30 kandidata iz čitave BiH, kandidati su provjeravani kroz izvođenje odgovarajućih tehnika Kihon-a, Kate, Bunkai, Samoodbrana te borbenih tehnika. Naši predstavnici su, i pored izuzetno psiho - fizički napornog ispita, opravdali intenzivne šestomjesečne pripreme za ovaj ispit gdje su pokazali odličnu vještinu i odličan karate.

 

U vremenu kada je konkurencija prevelika i kada smo svjedoci sveprisutnih raznoraznih karate saveza i klubova, čast nam je predstaviti naše članove koji su viša zvanja dobili od, u svijetu priznatog majstora karatea, osnivača svjetske Fudokan – Shotokan karate škole za kojom je u svijetu interesovanje trenutno u ogromnoj ekspanziji, čovjeka kojeg respektuju širom svijeta, od Japana, Brazila, Rusije, Amerike, pa do naše BiH, Prof. Dr Ilije Jorge 10. DAN.  

Naši predstavnici u srijedu i četvrtak odlaze na Svjetsko prvenstvo u Tradicionalnom karateu gdje očekujemo veliku konkurenciju, ali očekujemo i dobar nastup naših takmičara.

Sportski pozdrav !  Karate klub "Kumite" Zenica

Čitano 3839 puta