20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/zeblog/www/arhiva.zenicablog.com/images/treningcel2903
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/treningcel2903
četvrtak, 29 Mart 2012 19:12

Foto: Glavaš i Čelik na treningu Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Naš fotoreporter Jasmin Hadžić danas je prisustvovao prvom treningu NK Čelik sa novim trenerom, Vlatkom Glavašem i njegovim novoodabranim  saradnicima. Vlatko Glavaš, novi šef stručnog štaba NK Čelik danas je izabrao saradnike koji će u narednom periodu raditi sa njim. Njegovi saradnici će biti nekadašnji proslavljeni igrači Čelika, Sabahudin Bujak i Almir Tolja, te bivši bh. olimpijac, atletičar Elvir Krehimić.

 

"Dok sam aktivno igrao nogomet, sjećam se u utakmicama protiv Čelika da nam je najviše problema u napadu zadavao Bujak. Bio je majstor za postizanje laganih golova, te ima bogato trenersko iskustvo koje će nam biti od pomoći. Tolja je bio vrhunski golman, zajedno smo bili u reprezentaciji i od njega sadašnji golmani Čelika će naučiti mnogo toga. Krehmić je naš najbolji atletičar poslije rata i bivši olimpijac. Povremeno pomagat će nam kada je u pitanju fizička sprema", kaže Glavaš za SCsport.ba.

Sa ekipom je odradio dva treninga i optimističan je glede nastavka sezone.

"Na prvi pogled igrački kadar je kvalitetan, ekipa je sastavljena od nekoliko iskusnih i provjerenih igrača, do nekolicine odličnih mladića čije vrijeme tek dolazi. Rano je za bilo kakve prognoze, potrebno je da radimo i izvučemo maksimum do kraja prvenstva. Nadam se da ćemo svi biti zadovoljni", kazao je Glavaš.

Nogometaši Čelika narednu utakmicu igraju protiv Olimpica, bivše Glavašove ekipe. Ono što može radovati stručni štab je da na Otoku putuju u najjačem sastavu. Kaznu zbog crvenog kartona u Mostaru je odradio stoper Mehmedalija Čović i on će zauzeti svoje mjesto u zadnjoj liniji „crno – crvenih“. U prvih 11 trebao uskočiti i mladi veznjak Aldin Šišić kome je prije nekoliko dana skinuta suspenzija nakon što se prošle sedmice na treningu potukao sa Harisom Hećom.

Dino Kurbegović - SC Sport.ba


{gallery}treningcel2903{/gallery}

Čitano 4374 puta