23 Juli 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 15 Decembar 2014 20:33

KBZ-bolnica prijatelj beba

Akreditacije 'Bolnica-prijatelj beba', s trogodišnjim trajanjem, dodijeljene su porodilištima iz Zenice, Nove Bile, Livna, Gračanice, Travnika, Bihaća, Mostara i Bugojna. Dodijeljene su tokom drugog stručnog seminara za koordinatore kvaliteta u Federaciji Bosne i Hercegovine, koji se u okviru manifestacije Dani zdravstva održava 15. i 16. decembra u Sarajevu, saopćili su organizatori. 

 

Akreditirani su i centri za mentalno zdravlje domova Novo Sarajevo, Stari Grad i Ilidža, sastavnica Javne ustanove  Dom zdravlja Kantona Sarajevo, kao i centri Doma zdravlja Travnik i Regionalnog medicinskog centra „Dr. Safet Mujić“ u Mostaru. Prvi dan seminara bio je posvećen regionalnoj suradnji, gosti su bili predstavnici agencija za kvalitet i akreditaciju iz Beograda, Zagreba, Banje Luke, Skoplja, Direktorata za poboljšanje kvaliteta Crne Gore te Zdravstvene mreže za jugoistočnu Evropu, rekao je Ahmed Novo, direktor Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u Federaciji BiH (AKAZ). Za drugi dan su pozvani direktori i koordinatori kvaliteta iz zdravstvenih ustanova FBiH. 

 

"Prezentiramo rezultate rada našim prvim suradnicima i kolegama iz zdravstvenih ustanova FBiH. Također, naši partneri s kojima realiziramo brojne projekte predstaviće svoje aktivnosti, od UNICEF-a, SDC-a (Swiss Agency for Development and Cooperation) do Svjetske zdravstvene organizacije i Federalnog ministarstva zdravstva.  Ovaj skup održavamo drugu godinu zaredom i želimo da postane tradicionalan jer je sjajna prilika da razmijenimo iskustva i primjere dobre prakse kojih itekako ima“, naglašava Novo. Na seminaru će biti dodijeljena i priznanja za istaknute suradnike AKAZ-a, agencije koja je organizator Dana zdravstva.