19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 12 Decembar 2014 23:10

Poplava u Domu zdravlja

Zbog poplave, koju je, prema riječima portparolke Aide Baručije oko 5 sati u petak ujutro izazvalo puknuće ulazne cijevi koja ulazi u protočni bojler u Porodičnoj ambulanti - Centar, Centralna laboratorija Doma zdravlja Zenica tokom vikenda neće raditi. Zaposlenici su u petak ujutro pušteni kućama. Naime, sva istekla voda slila se u podrumske prostore, gdje je i smještena laboratorija.

 

- Na sreću, uspjeli smo spasiti opremu, ali smo zbog vlažnosti zidova i zbog sigurnosti morali isključiti struju - kazala je Baručija.

 

Ona se nada da će tokom vikenda uspjeti isušiti zidove, jer su uključili grijalice koje su ovog ljeta dobili tokom elementarne nepogode. Svoje grijalice ustupili su im i iz Kantonalnog zavoda za javno zdravstvo i Civilne zaštite. te dodaje i kako pacijenti koji trebaju analize neće trpiti.  

 

- Sve koji trebaju laboratorijske analize i ne mogu čekati ponedjeljak, šaljemo u druge naše laboratorije ili u privatnu medicinsku ustanovu "Medicom", a mi ćemo s njima riješiti račune. Poslali smo i dva svoja laboranta u „Medicom“. Ambulanta Centar radi normalno, jer kod njih je pod vodom bio samo pod - ističe Baručija. 

 

AVAZ