19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 12 Decembar 2012 08:36

Poznati dobitnici milionskog Binga

 U centralu Lutrije BiH javili su se dobitnici džekpota od 2.241.741, 60 KM  koji je izvučen u 48. kolu igre Bingo. Radi se o grupi osoba, sa područja Zeničko - dobojskog kantona, koji po prirodi posla mnogo putuju, te u različitim mjestima kupuju listiće. Svoj dobitni listić kupili u Žepču 30. novembra, na sam dan izvlačenja, na prodajnom mjestu Lutrije BiH u ulici Stjepana Tomševića bb – potvrdila je za Dnevni avaz Melisa Durak-Buljubašić, portparol Lutrije BiH.

 

- U razgovoru su kazali da su sretni tiket uplatili u prolazu kroz Žepče, jer zbog prirode posla mnogo putuju kroz BiH. Dodali su da svake sedmice uplate po nekoliko listića za redovna ili vanredna kola binga te da ih nekada bude i više od tri igrača u igri – dodala je Durak-Buljubašić. Dobitnici su još dodali da su uvijek vjerovali u mogućnost dobitka i da su, uglavnom, na bingu osvajali peterce.

 

- Jedan od igrača pratio je izvlačenje uživo i po razrađenom sistemu popisivao brojeve na listić. Kada je dva puta provjerio da ima dobitne brojeve i koliko su novca osvojili, počeo se tresti, a supruga mu je morala donijeti dvije tablete za smirenje i čašu vode – kazalča je Durak Buljubašić. 

 

Prema njenim riječima, prvi igrač je ostalima javio telefonom da su osvojili više od dva miliona KM, a sutradan su na zvaničnoj stranici Lutrije BiH provjerili dobitnu kombinaciju.