28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 15 Decembar 2014 02:07

Važno za penzionere van BIH

Federalni zavod mirovinsko-invalidskog osiguranja (FZMIO) pozvao je umirovljenike koji su ostvarili pravo na mirovinu na području Federacije BiH, a žive izvan tog entiteta, uključujući i umirovljenike iz Hrvatske, da mu do kraja godine dostave potvrde o životu, što je uvjet da bi im se mirovine isplaćivale i ubuduće. 

 

Prema priopćenju FZMIO, čije je sjedište u Mostaru, umirovljenici na internet stranicama tog zavoda  ( www.fzmiopio.ba  ) mogu preuzeti tiskanicu "potvrda o životu", koju potom moraju ovjeriti i do kraja godine poštom dostaviti zavodu na jednu od adresa koje će pronaći na stranici, kako im u 2015. ne bila obustavljena isplata mirovina. 

 

FZMIO precizira da se potvrde o životu ovjeravaju u općini prebivališta korisnika mirovine, kod javnog bilježnika, u diplomatskom  predstavništvu BiH, odnosno u domu umirovljenika ili bolnici, ako je umirovljenik tamo smješten. Prema podacima Zavoda, u Hrvatskoj živi oko 18.000 osoba koje primaju mirovinu iz Federacije BiH i sve one moraju dostaviti navedene potvrde. 

         

Od prošle godine FZMIO više ne šalje poštom uvjerenje o životu umirovljenicima koji žive izvan Federacije BiH, što je činio prijašnjih godina.