23 Juni 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 03 Oktobar 2014 12:23

Komesar sa komandirima policije

U prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, održan je sastanak sa komandirima policijskih stanica na području Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Sastanak je otvorio i vodio policijski komesar Šut Semir, kojom prilikom su, u skladu sa utvrđenim dnevnim redom, u okviru prve tačke dnevnog reda prezentirane aktivnosti policijskih stanica u proteklom periodu.

 

U okviru druge tačke dnevnog reda je razgovarano o predstojećim Općim izborima u oktobru 2014. godine, te aktivnostima koje se poduzimaju iz nadležnosti policije na obezbjeđenju istih. U cilju stvaranja i obezbjeđenja bezbjednog ambijenta za sve građane i birače, službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u proteklom periodu poduzimali niz bezbjedonosnih mjera i aktivnosti, koje su se prvenstveno ogledale u inteziviranju operativnog rada na terenu, preventivnog djelovanja i prikupljanja bezbjedonosnih saznanja i informacija na području Kantona, te povećanju broja patrolnih službi i obilazaka pozorno-patrolnih sektora. U tom kontekstu, na područjima gradova i naseljenih mjesta, kroz pojačani rad pozornih i patrolnih službi, obezbjeđuje se i održava povoljno stanje javnog reda i mira, neometano odvijanje saobraćaja, bezbjedno kretanje građana i održavanje predizbornih skupova i manifestacija. Takođe je pojačan policijski nadzor nad određenim kategorijama lica, prvenstveno lica sklonih vršenju krivičnih djela, prekršaja, narušavanju javnog reda i mira, asocijalnih lica, maloljetnih delinkvenata i dr.. Imajući u vidu značaj predizbornih aktivnosti kao i velikog broja javnih skupova i tribina, koji se organizuju i održavaju na području našeg kantona, ova Uprava policije prilikom poduzimanja aktivnosti na obezbjeđenju istih, vanredno angažuje veliki broj policijskih službenika te angažuje sva raspoloživa materijalno-tehnička sredstva i opremu.

 

Na održanom sastanku su, takođe, razmatrane i konkretizovane aktivnosti koje će se poduzimati u narednom periodu na obezbjeđenju međunarodne nogometne utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Belgije, koja će se odigrati 13.10.2014. godine na stadionu Bilino polje u Zenici. 

 

U drugom dijelu radnog sastanka se razgovaralo i diskutovalo o unapređenju rada policijskih službenika, povećanju radne discipline kao i profesionalnog ponašanja policijskih službenika, te o drugim aktuelnim i tekućim pitanjima.

 

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA