25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 04 Septembar 2014 15:24

Prijavi se i prati:POD LUPOM

Pokrenute 42 ulične akcije Koalicije 'Pod lupom'- prijave za nestranačke posmatrače - Koalicija 'Pod lupom' započela je danas realizaciju 42 ulične akcije na cijeloj teritoriji BiH u različitim opštinama kako bi animirala građane da se prijave za nestranačko posmatranje Opštih izbora u oktobru. Prve dvije ulične akcije održane su u Doboju i Bileći u organizaciji regionalnih ureda Koalicije u Bijeljini i Mostaru.   

 

Ovim uličnim akcijama Koalicija svim punoljetnim građanima Bosne i Hercegovine nudi mogućnost da se u direktnom kontaktu sa našim članovima upoznaju sa predstojećim nestranačkim posmatranjem Opštih izbora 2014 i da se na postavljenim info štandovima prijave za posmatrača izbornog dana. Svim zainteresovanim građanima biće podijeljeni informativni i promotivni materijali Koalicije 'Pod lupom' iz kojih će se moći informisati kako postati posmatrač i zašto je važan građanski angažman na posmatranju izbora, te na koji način prijaviti uočene nepravilnosti pred izbore i na sam izborni dan. 

 

Koalicija planira da okupi nekoliko hiljada nestranačkih posmatrača koji će biti raspoređeni širom zemlje.

 

Građani se mogu prijaviti za posmatranje izbora sve do 15.septembra, a osim putem uličnih štandova, to mogu uraditi i besplatnim pozivom na broj 080 05 05 05 ili putem web stranice www.podlupom.org