19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 18 Avgust 2014 10:31

Najavljena obustava saobraćaja

Zbog protesta građana danas od 11.00 sati najavljena je obustava saobraćaja na magistralnom putu M-17 Zenica-Žepče u mjestu Nemila. Vozači se savjetuju da svoja putovanja planiraju drugim putnim pravcima.


Zbog oštećenja mosta kod mjesta Tobut u prekidu je odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-18 Tuzla-Bijeljina. Putnička vozila i manja teretna vozila koriste obilazni put preko Tobuta i Priboja. I dalje je na snazi zabrana saobraćanja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina, a alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda.

Na magistralnom putu M-16 Jajce-Banja Luka (u mjestu Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Tuzla- Šićki Brod, Kiseljak-Busovača i Bosansko Grahovo-Livno.

Na GP Doljani na izlazu iz naše zemlje čeka se do jedan sat i 30 minuta, svima onima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji preporučujemo korištenje graničnih prijelaza Čepikuće i Ivanica, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučuju se granični prijelaze Zvirići, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje, gdje su zadržavanja znatno kraća.

Na ostalim graničnim prijelazima pojačan je promet vozila, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.