29 Maj 2022
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 19 Juni 2014 04:42

Vrijedna donacija TC Kakanj

U okviru tradicionalne manifestacije, Dan otvorenih vrata, koja se održava u subotu, 21.6.2014. godine sa početkom u 10:00 sati, Tvornica cementa Kakanj će iz svojih pogona uputiti konvoj humanitarne pomoći u cementu i betonu u područja najviše pogođena nedavnim poplavama, kao prvu pomoć građanima u saniranju ugroženih stambenih objekata.

Cement će biti upućen u Zenicu, Zavidoviće, Maglaj, Doboj i Šamac, da putem gradskih organa bude podijeljen onima kojima je pomoć najpotrebnija. Beton koji proizvodi TBG BH, kćerka kompanija TCK, biće upućen u sanaciju potpornog zida putne komunikacije u naselju Dubovo Brdo pored Kaknja. 

 

Podsjećamo, u maju ove godine, dioničari i Uprava TCK donijeli su odluku da izdvoje ukupno 500.000 KM za pomoć ugroženom stanovništvu. Dio sredstava već je usmjeren na donatorske račune entitetskih vlada, a drugi dio će biti usmjeren lokalnim zajednicama i krajnjim korisnicima. U TCK vjeruju da će ova pomoć barem djelimično riješiti probleme ugroženih građana, a TCK će i dalje pažljivo pratiti razvoj situacije, pomagati onima kojima je najpotrebnije i uputiti pomoć kada krenu konkretni projekti obnove objekata i infrastrukture. 

 

Pozivamo vas da zajedno sa radnicima Tvornice cementa Kakanj i građanima Kaknja posjetite naše pogone u okviru manifestacije Dan otvorenih vrata i ispratite naš humanitarni konvoj u gradove koji su pretrpili najveću štetu.