29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 19 Juni 2013 03:25

Sarajliji tri i po godine zatvora

Sarajlija Aldin Šetkić (24) osuđen je pred Kantonalnim sudom u Zenici na tri godine i šest mjeseci zatvora zbog razbojništva koje je počinio u januaru ove godine u Brezi. 

 

Sudsko vijeće kojim je predsjedavao sudija Enes Malićbegović, prihvatilo je sporazum o priznanju krivice optuženog i Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. Šetkić se s Elvisom Kukuljcem i Mustafom Begićem Passatom dovezao do prodavnice "Nuhanović" u brezanskom naselju Bulbulušići, u koju je, u pratnji Kukuljca, upao maskiran i s nožem u ruci. 

 

Kako se navodi u optužnici, Šetkić je uhvatio prodavačicu za ruku, držeći nož uperen prema njoj i rekao joj: "Daj pare, otvori kasu. Neće ti niko ništa. Nemoj nikoga zvati. Gdje ti je mobitel?" 

 

Prodavačica je predala 2.850 KM, a Šetkić je uzeo njen mobitel, nakon čega su pobjegli u pravcu Sarajeva. Šetkiću će u kaznu biti uračunata i četiri mjeseca pritvora. 

 

S obzirom na to da je on zaključio sporazum o priznanju krivice, sudija za prethodno saslušanje zeničkog Suda razdvojio je krivični postupak u odnosu na ovog optuženog, dok je postupak u odnosu na Kukuljca i Begića nastavljen po redovnoj proceduri.