28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 18 Decembar 2013 23:22

Studentski protesti u subotu!

Studentima Bosne i Hercegovine je upravno onemogućeno učešće u programima razmjename u zemljama Evropske Unije, za narednih 7 godina! Studenti Bosne i Hercegovine su osuđeni na to da do 2020. godine ne mogu volontirati kroz najpoznatiji evropski volonterski servis EVS! Hiljade studenata Bosne i Hercegovine će ostati bez prava na apliciranje za stipendije iz programa ERASMUS+ kojem Bosna i Hercegovina nije pristupila zbog unutrašnjih političkih nesuglasica!



Hiljadama studenata je ovo bila jedina šansa za sticanjem iskustva u Evropi! Studenti će sada ostati prepušteni na milost i nemilost biroima za zapošljavanje, te nekvalitetnom i neuređenom BH sistemu obrazovanja!

Bolonja podrazumijeva mobilnost koja nam je upravo onemogućena za narednih 7 godina!

Pored svega što nam vladajuće strukture svakodnevno priređuju svojim neradom, nestručnošću, i kvazipolitikom vođenom iskrivljenim sistemom vrijednosti, pored obrazovnog sistema koji radi svog (ne)kvaliteta jedva opstaje, pored tržišta rada koje negira postojanje više od 50% obrazovanih mladih ljudi, pored svega ovoga, država Bosna i Hercegovina nam oduzima POSLJEDNJU PRILIKU za usavršavanjem, kvalitetnim obrazovanjem, i razmjenom iskustava sa mladima iz Evrope i svijeta!

Embargo se ne stavlja na mlade, jer mladi uzvraćaju udarac!

Stoga vas pozivamo na revolucionarne demonstracije protiv samovolje političkog vrha Bosne i Hercegovine! Pozivamo mlade i stare, zaposlene i nezaposlene, žene i muškarce, djecu i penzionere, pozivamo sve nacije i sve etničke grupe, pozivamo svakog građanina i svaku građanku Bosne i Hercegovine!

SAD ili NIKAD!

Protesti će se održati u šest gradova BiH i to na slijedećim  lokacijama:

ZENICA
Trg Alije Izetbegovića u 11 sati

SARAJEVO 
Plato ispred Parlamentarne skupštine BiH u 11 sati 
BANJA LUKA 
Park Mladena Stojanovića u 11 sati 
TUZLA 
Okupljanje u 10 sati ispred Rektorata (Filozofski fakultet). 
MOSTAR 
Španski trg u 11 sati 
BIHAĆ 
Gradski trg u 11 sati