22 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 25 Septembar 2013 21:12

Delegacija Yunus Emre u Zenici

Visoka delegacija Yunus Emre Instituta iz Republike Turske(Ankara), na čelu sa zamjenikom generalnog direktora dr.Šaban Čobanoglu i kordinatorom za Balkan, dr.Rahman Ademi danas je posjetila Zenicu. Predstavnici Yunus Emre Instituta iz Centrale u Ankari su imali nekoliko protokolarnih posjeta, a između ostalih i posjetu Izdavačkoj kući Vrijeme-Zenica, i sastanak sa direktorom Izdavačke kuće Vrijeme Muamerom Spahićem i Izvršnim menadžerom Asocijacije mostovi Prijateljstva BiH-Zenica Jasminom Imamovićem.

 

Zamjenik generalnog direktora dr.Šaban Čobanoglu se zahvalio na gostoprimstvu i na podršci radu Yunus Emre centra u BiH, koji pravi odlične rezultate i veliki je most prijateljstva i spona razmjene kulturnih vrijednosti između Republike Turske i BiH. Takođe, je konstatovana odlična saradnja Izdavačke kuće Vrijeme i Asocijacije Mostovi Prijateljstva sa Yunus Emre Institutom, i iskazana obostrana želja za nastavkom još bogatije i plodonosnije saradnje.

 

Yunus Emre Institut u BiH je veoma prisutan sa svojim aktivnostima na području BiH, i ZDK, i mi se nadamo da će se one nastaviti na zadovoljstvo mnogih mladih ljudi koji su iskazali želju za učenjem turskog jezika, upoznavanjem kulture prijateljske nam Republike Turske. Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica će im svakako biti partner za buduće zajedničke aktivnosti i projekte..Jer mi smo Mostovi Prijateljstva.

 

Press služba Mostova Prijateljstva