29 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 27 Avgust 2013 19:53

Sastanak u samostanu

Danas se u Samostanu sestara Uršulinki u zeničkoj Župi sv. Josipa upriličio susret direktorice JU "Predškolski odgoj i obrazovanje" gđe. Edine Hodžić i poglavarice Samostana sestre Gabrijele Hrgić.  Sastanku su prisustvovali i generalni sekretar OMS-a u Zenici gosp. Kenan Hodžić i č. sestra Irena.

 

U toplom i srdačnom ozračju koji uvijek vlada Samostanom sestara Uršulinki razgovaralo se o odgojno - obrazovnom procesu, metodama pospješivanja odgoja djece jasličkog i predškolskog uzrasta te djelovanju i ulozi vjerskih zajednica i Crkava u istom.

 

Direktorica, gđa. Edina Hodžić svoju nastupnu posjetu vjerskim zajednicama i Crkvama u Zenici ciljano je započela od Samostana sestara Uršulinki čija je karizma odgoj i obrazovanje djece i mladeži. Poglavarica Samostana sestra Gabrijela, zahvalila je na posjeti i inicijativi za suradnju na polju odgoja mladih naraštaja i naglasila da JU"Predškolski odgoj i obrazovanje" i Samostan trabaju izgrađivati dublje i čvršće odnose.

 

Gosp. Kenan Hodžić, sekretar OMS-a izrazio je svoje zadovoljstvo i živo nadanje da će ovakvih inicijativa i susreta biti i češće te da u tom segmentu Odbor za međureligijsku saradnju stoji u punom kapacitatu na raspolaganju. 

"Odbor za međureligijsku saradnju u Zenici u prošlim je godinama svojega djelovanja pokazao da je čvrsto opredjeljen ka društveno korisnom radu. Sa Javnom Ustanovom zeničkih vrtića imamo jako dobru suradnju kao i sa našim Samostanom sestara Uršulinki i te dobre odnose i plemenita iskustva iskoristit ćemo u zbližavanju i polodonosnoj suradnji ove dvije Institucije u našemu gradu." kazao je gosp. Hodžić.