23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 06 Avgust 2013 20:41

Iftar na ilirskom brodu

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica je sinoć organizovala za svoje prijatelje iftar na replici Ilirskog broda (dužina broda 12 metara), koji se nalazi u centru Zenice usidren već duže vrijeme zahvaljući autoru broda Jasminu Fejziću koji ga je pravio sam oko dvije godine. Veliki broj ramazanskih aktivnosti u Mubarek Ramazanu Asocijacije Mostovi Prijateljstva je krunisala organizovanjem iftara na neobičnoj lokaciji- na zeničkom Ilirskom brodu.

 

Asocijacija Mostovi Prijateljstva Bi-Zenica je tokom mjeseca Ramazana imala nekoliko aktivnosti. Posjeta uoči noći Lejletul-Bedr Istočnoj Bosni (Vlasenica, Konjević Polje, Potočari, Srebrenica) Osmaci gdje smo za prisutne na velikom iftaru organizovali Ramazanski program sa interpretacijom ilahija i kasida i sevdalinki. Takođe smo organizovali i jednu promociju knjige u Turskom parku u Zenici. knjigu pod nazivom "Put u nepoznato", autorice Enise Bajrić, naše prijateljice iz Banjaluke.


Organizovali smo i iftar za prijatelje na otvorenom na Kamaberoviću polju uz raznolik i bogat muzički program uz zvuke saza, harmonike i prezentaciju lijepih sevdalinki i ilahija i kasida. Uz dvije jučerašnje aktivnosti- posjetu turskog muftije Hasana Atli gdje smo bili domaćini i organizovanju iftara koji će postati tradicija na zeničkom Ilirskom brodu, smo zaokružili aktivnosti u Mubarek mjesecu Ramazanu.. Nastavljamo ako Bog da sa svojim aktivnostima, mi ne odmaramo jer smo mi Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica..

 

Press služba Mostova Prijateljstva