19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 06 Avgust 2014 06:29

Dževad Poturak

U petak 15. avgusta u gradskoj Areni Zenica pod pokroviteljstvom bh. kompanije Bekto preciza i uz podršku općine Zenica, najbolji bosanskohercegovački K1 borac, Dževad Poturak, borit će se za titulu prvaka svijeta u WAKO verziji. Protivnik BH Machinea bit će francuski superteškaš Abderahman Coulibaly. Pored ove svoje borbe sa rivalima iz regije imat će Elmir Mehić, Dario Kadić, Adis Dadović, Bahrudin Mahmić, Mesud Selimović i Dženan Poturak. Tim povodom razgovarali smo sa našim borcem koji ulazi u posljednju fazu priprema pred meč u kojem će u slučaju trijumfa objediniti pojase.

 

Polahko se primiče 15. avgust. Kako teku pripreme za meč i da li ste blizu željene forme?

 

''Pripreme su u samom završetku i moram reći da sretan sam što im nakon dugo vremena vidim kraj. Moja pripremljenost znači i da je meč djelom završen. Spreman sam, željan borbe, osjećam se jakim i borit ću se bez povlačenja''.  


Protivnik Abderahman Coulibaly je do sada bio tri puta prvak Evrope. Koliko znate o njemu i šta očekujete od meča? Koje su njegove prednosti a koje mane?

 

''O protivniku znam veoma malo, ali ono što sam vidio mi govori da je riječ o mlađem lavu koji želi trofej. No u isto vrijeme on ima dosta mana koje želim iskoristiti, ipak je iskustvo na mojoj strani''.

 

10579393 10203291124691267 698819698 n

 

Da li Vam dodatni teret predstavlja i činjenica da ćete u slučaju pobjede osvojiti titulu svjetskog prvaka što je sigurno veliki uspjeh?

 

''U dosadašnjoj karijeri borio sam se sa najvećim i najboljim, to je bio jedini put kojim sam želio proći tako da ni ovaj put ne osjećam pritisak. Mislim da je veći pritisak na njemu''.

 

Organizacijom ove manifestacije pružila se prilika izuzetno kvalitetnim mladim borcima da pokažu koliko znaju. Šta mislite o njima i može li neko od njih dostići Vaše rezultate?

 

''Imamo veliki potencijal koji bi trebalo podrzati, ali mnogo je faktora koji utiču na razvoj karijere jednog borca. Zbog toga nebi smio ni za koga posebno garantovati''.

 

Ljubimac ste publike u kojem god gradu Bosne i Hercegovine se borili. Sigurno je da sve navijače u Zenici očekuje spektakl, pa koju poruku imate za njih?

 

''Dođite da se zajedno borimo jer je ovo i vaša borba kao i moja, a poslije toga ćemo ako Bog da zajedno slaviti, tako je uvijek bilo i uvijek će biti''.