02 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 27 Juni 2013 08:20

Worldvision pomaže izviđače

Zahvaljujući World Visionu izviđači Zenice su prije par sedmica počeli da žive još jednu lijepu priču.

Unazad nekoliko prethodnih godina, među nama, zeničkim izviđačima, iskazana je želja da onoliko koliko je u našoj moći pomognemo obnovu rada izviđačke organizacije u sredinama u kojima je naša organizacija nekada bila prisutna i prepoznata kao veoma uspješna.

 

Neke od tih sredina su Kakanj i Visoko. Upravo kada su se ti planovi počeli konkretizovati, desilo se nešto divno – World Vision, međunarodna, humanitarna organizacija za pomoć, razvoj i zagovaranje, posvećena radu sa djecom, porodicama i zajednicama, nam je ponudila pomoć u tome. 

 

Izuzetno efikasni, dobronamjerni i nedvojbeno iskreni u namjeri da pomognu mladima na najkonkretniji i najsvrsishodniji način, pomogli su nam da okupimo grupu od dvadeset troje mladih iz Kaknja i Visokog koji su pokazali interes za druženje i rad sa izviđačima.

 

Tim divnim mladim ljudima omogućili su da pohađaju Izviđačku kadrovsku školu na Boračkom jezeru od 30. juna do 09. jula, kako bi izviđače upoznali i stekli osnovna znanja i informacije koje bi im mogle pomoći da se rad naše organizacije u njihovim gradovima ponovo pokrene.

 

I tu nisu stali – obzirom na naše iskazane potrebe za IT opremom, juče su nam u svojoj kancelariji u Zenici donirali vrijednu opremu – laptop, projektor i printer!


Našu zahvalnost je teško riječima iskazati. Možda ne toliko onu koja se materijano može vrednovati, mada je i ta pomoć velike hvale vrijedna, ali prepoznavanje naše organizacije kao partnera u misiji poboljšanja kvaliteta života djece, adolescenata i mladih ljudi, kao najznačaknijeg nosioca neformalnog i životnog tipa obrazovanja, je nešto što nam puni dušu i jača nadu u ostvarenju naše misije – da stvaramo bolji svijet!

 

Vjerujemo da će se naša saradnja na obostrano zadovoljstvo nastaviti i tome se unaprijed radujemo. 

 

Hvala Word Visionu i divnim ljudima koji tu rade.

 

Izviđački pozdrav! 

 Savez izviđača općine Zenica

www.sioz.ba

 

DSCN1250