29 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 27 Juni 2013 03:50

Delegacija u posjeti Istanbulu

Organizacija porodica šehida i poginulih boraca općine Zenica “Zlatni ljiljan“ učestvovala je u projektu Turske vojne misije u Bosni i Hercegovini. Komadanat Turske vojne misije u Bosni i Hercegovini Fatih Ilhan je pokrenuo saradnju sa predsjednicom organizacije Nihadom Husejnagić i plod te saradnje je odlazak u posjetu u Istanbul zajedno sa još šest predstavnika organizacije.

 

Grupu su pored predsjednice činili jedan delegat skupštine organizacije Naila Đidić te petero kćerki i sinova poginulih šehida koji su prvi saradnici organizacije Minela Bilić, Sabina Saletović, Almin Ramić, Saliha Tufekčić i Dženana Pezer, od kojih su neki već svršeni diplomanti,a neki pri kraju studija. Petodnevna posjeta je bila fantastično organizovana. 

 

Vođa cijele organizacije puta bio je major Nihat Uçan koji je fantastično odradio svoj posao. Posjetili smo Topkapi dvorac, Aya Sofiu, Miniaturk, Plavu džamiju, Dolmabahçe dvorac, Turkuazoo- podvodni svijet, Kapali čaršiju, zatim krstarili Bosforom te posjetili Panorama Muzej i Vojni muzej. Prilikom posjete vojnom muzeju  predsjednica organizacije je uručila poklon glavnom komadantu koji upravlja muzejom. 

 

Također u toku petodnevne posjete upriličen je i prijem i posjeta načelniku istanbulske općine Ümraniye gospodinu Hasanu Canu. Tom prilikom je predsjednica se obratila načelniku i prezentovala rad organizacije i razmijenila poklone sa načelnikom te pozvala ga na saradnju sa načelnikom općine Zenica Husejnom Smajlovićem jer su obojica izuzetni u poslu koji obavljaju. Općina Ümraniye je inače prijateljska općina, općine Fojnica.

 

Već odavno je uspostavljena saradnja organizacije porodica šehida i poginulih boraca općine Zenica I Turske vojne misije u Bosni I Herccegovini. Pored formalnih posjeta delegacije također delegacije Turske vojne misije posjeti sjedište organizacije i svakog bajrama sa prigodnim poklonima. Ovom prilikom se ponovo zahvaljujemo komadantu Turske vojne misije u Bosni I Hercegovini gospodinu Fatihu Ilhanu I naravno trudit ćemo se da naša saradnja bude drugotrajna.

 

   Predsjednik U/O

OPŠ i PB “Zlatni ljiljan” Zenica

Husejnagić Nihada