28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 25 Decembar 2012 05:15

Čestitka Protestantske crkve

 

 

Poštovani, povodom nastupajućeg Božića, Biblijska Protestantska Crkva iz Zenice želi srećan Božić svim Vašim uposlenicima koji ga obilježavaju po Gregorijanskom kalendaru. Svako dobro i mir Božji, 

 

Božić – praznik kojim proslavljamo rođenje Mesije, Sina Božjega, u ovaj svijet.  Praznik koji govori o ljubavi, miru, radosti, blagostanju. Ipak, svjesni smo da je danas sve manje ljubavi, mira, radosti i blagostanja, a sve više onoga što je suprotno tome, kao i da se sve ovo gore nabrojano pojavi kao jedan kratki sunčev bljesak, ali vrlo brzo iščezne kada se i sam praznik završi. A onda nam ostaju dani u kojima, na žalost, vrlo brzo zaboravimo da nas naš život vjere u Gospoda Isusa poziva da i dalje živimo po onim istim načelima kao u dane praznika.

 

U cijelom svijetu, crkve će danas i sutra biti dupke pune. Dijeliće se pokloni, pjevaće se pjesme hvale Gospodu, posjećivaće se porodice i bližnji, nahraniće se gladni. A poslje? Pa poslje ćemo se vratiti onim „normalnim“ standardima života koje upražnjavamo u većem dijelu godine. Zato se zapitajmo, braćo i sestre, dragi prijatelji: Zašto slavimo Božić? Šta Božić zaista predstavlja svakome od nas? Ako smo iskreni vjernici, onda ćemo shvatiti da je Božić pitanje reformacije ljudskog srca i karaktera i da naš život vjere trebamo pokazivati svaki dan, a ne samo danas i sutra. Zato, neka ovi dani budu prekretnica u vašim životima za jedno bolje sutra.

 

Svim vjernicima, koji po Gregorijanskom kalendaru slave rođenje Sina Božjega, želimo srećan Božić!

 

Pastor Biblijske Protestantske Crkve

Dario Kapin