29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 15 Septembar 2012 07:09

Posao za 15 pripravnika u ZZO

Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona Senaid Begić potpisao je sa 15 pripravnika iz devet općina Zeničko-dobojskog kantona ugovore o zapošljavanju na period od godinu dana.  Pripravnici, diplomirani pravnici i ekonomisti posao su dobili kroz Program sufinansiranja aktivnih mjera za podsticaj zapošljavanja mladih nezaposlenih osoba bez radnog iskustva „100 +“ VSS pripravnika u 2012./2013. godini" iz grant sredstava Vlade ZDK.

 

„Ne radi se o hiperprodukciji kadrova, nego Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK-a i njegove filijale u općinama jednostavno su iskazali potrebu za mladim, visoko obrazovanim kadrovima. Vjerujem da će po završetku ovog jednogodišnjeg ugovora neki od ovih mladih ljudi dobiti i stalni posao u zavodu“, izjavio je Begić.

 

Prema odluci JU Služba za zapošljavanje ZDK, novčana subvencija poslodavcu (Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK) iznosi 400 KM na ime neto plaće koju će on isplaćivati pripravniku u trajanju od 12 mjeseci, s tim da poslodavac može utvrditi i iz svojih sredstava isplaćivati i veći iznos od plaće predviđene Programom.