23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 14 Septembar 2012 21:19

Saznajemo: Isplata regresa

SAZNAJEMO-Vlada ZDK je pripremila oko 3.500.000 KM za isplatu regresa za 8.420 budžetskih korisnika. Očekuje se da ustanove budžetski korisnici dostave spiskove,  nakon čega će biti isplaćeno po, nešto više od 413 KM. Vlada je donijela i dvije odluke, neobične za dosadašnji rad. Prvo, trinaest članova vlade odreklo se regresa u humanitarne svrhe, a uskoro će biti donesena odluka gdje će novac biti uplaćen. Isplata je moguća vrlo brzo, ali sve ovisi o brzini administracije u institucijama, čiji uposlenici trebajju dobiti regres. 

 I taman kad pomislimo da će većina komentara biti usmjerena da se radi o jeftinom predizbornom triku, saznajemo da je donesena i odluka o MORATORIJU na sve isplate pojedincima, udruženjima, organizacijama, koja nisu i ne spadaju u redovna primanja, poput stipendija, naknada borcima, invalidima.

 

- Moratorij traje 45 dana i služiće za stabilizaciju budžeta. Radi e o isplatama po zahtjevima, donacijama, posebim odlukama... Odluka je donesena da se izbije adut za priču da dotacije i uplate luže u predizborne svrhe. Isplata, kupovina, oim tekućih rashoda neće biti do kraja oktobra, kaže naš izvor.