25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 06 Septembar 2012 07:25

Baletni studio se pridružuje BNP-u

Baletni Studio "ARS" Zenica započeo je sa radom u junu 2012. godine i to je prvi baletni studio u Zeničko - dobojskom kantonu i u povijesti regije. Školu je pokrenuo entuzijazam nekoliko zeničanki koje su svoje mališane, da uče prve baletne korake, morale voditi van našeg grada. Ove, prije svega brižne majke, potrudile su se da djeca iz Zenice više ne moraju balet nositi samo u svojim snovima vjerujući kako je to neki svijet njima nedostižan.

 

No one se nisu zaustavile samo na osnivanju škole baleta, nego su svoju ideju iznjele pred rukovodstvo BNP-a koji su objeručke prihvatili izazov da ovaj baletni studio potpiše ugovor o poslovnoj saradnji, i tim činom široko otvorili vrata svim budućim generacijama zeničkih balerina da žive svoje snove.

 

Škola će u idućih mjesec dana opremiti baletnu dvoranu, te obezbjediti  više nego stručan i kvalitetan kadar za obrazovanje u baletnoj umjetnosti. Linda Prugo, baletni pedagog, VSS - voditelj baleta, nastavnica baleta, mentor i koreograf, Dragana Seferović, baletni pedagog, učiteljica baleta, Azra Tahmiščija, baletni pedagog, učiteljica baleta, te Olivera Šuvalić, profesor tjelesnog odgoja, VSS, nastavnica primjenjene gimnastike.

 

Ovim tekstom želimo uspješan rad ARS školi baleta sa željom da ovakvih pozitivnih dešavanja u našem gradu bude što više

 

Kerim Sačak za ZENICABLOG