27 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 14 Septembar 2011 00:27

Zeničani prvaci BIH Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Rafteri SRK "Bosna" iz Zenice na rijeci Drini u Zvorniku su po peti put pokazali da su najbolji u Bosni i Hercegovini  i time postali  prvaci BiH za 2011.godinu -ZA PREGLED FOTO GALERIJE KLIKNI DESNO NA FOTO ILI BROJEVE ISPOD FOTOSA

Još jedno rafting takmičenje u ovoj takmičarskoj sezoni koje je planirano u Banja Luci 29.10.2011.godine, ne može ugroziti prvo mjesto muške seniorske ekipe I drugo mjesto ženske ekipe SRK. “Bosna” iz Zenice.To potvrđuju ostvareni rezultati na ovom takmičenju, gdje je SRK "Bosna" iz Zenice nastupila sa dvije muške i jednom ženskom ekipom.

 

Prva muška seniorska ekipa je po peti put osvojila prvo mjesto u svim disciplinama,, dok su djevojke I druga muška juniorska ekipa osvojili  drugo mjesto u ukupnom poretku na ovom takmičenju.

Prvo mjesto za žene u ukupnoj konkuranciji osvojile su djevojke iz RK "Kanjon" iz Banja Luke. Na ovom takmičenju je učestvovalo 11 rafting timova ( 8 muških i 3 ženske) iz Zenice, Visokog, Banja Luke, Zvornika, Donjeg Vakufa i  Tuzle, Zemuna I Prijepolja..

Ostvareni rezultati su veoma značajni imajući u vidu da je naš klub ovim takmičenjem zvanično osvojio naslov prvaka države i stekao uslov za učešće na evropskom prvenstvu koje će se održati iduće godine, gdje će mo učestvovati kao ekipa Bosne I Hercegovine.

 To je rezultat kontinuiranog rada i treninga  sa mladim rafterima kojih je sve više u Zenici, tako da samo najbolji  rafteri  se takmiče za naš klub i ostvaruju dobre rezultate.Ovi vrijedni sportisti koji su isto tako vrijedni student i đaci koji iznad svega vole rafting I aktivnosti u prirodi zaslužuju svaku pohvalu još bolje uslove za rad u svom klubu.

Organizator takmičenja RK "Eko-Drina"Zvornik je veoma dobro organizovao takmičenje ta de je organizacija takmičenja i uslovi za takmičenje na rijeci Drini bili veoma dobri.

 Ekrem Tuka

Čitano 2900 puta