19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 11 Novembar 2014 22:26

SRK Bosna: Na Vranicu biciklom!

Sportsko rekreativni klub „Bosna“ Zenica je ovog vikenda aktivno obilježio završetak rafting sezone odlaskom na Prokoško jezero i vrhove planine Vranice. Članovi kluba su predsobom imali veoma zahtjevan izazov koji je  obilježio završetak sportske rafting sezone za 2014. godinu, a to je osvojiti  vrh planine Vranice (Loćika 2107 m.n.v.) sa biciklima. 

Poduhvat je bio izuzetno ambiciozan što govori i to da je ovo po prvi put u historiji da je ovaj vrh Vranice koji je izuzetno nepristupačan posjećen sa biciklima.  

 

Ovo je još jedna potvrda ustrajnosti, želje, te fizičko – mentalne spremnosti članova SRK „Bosne“ da kroz svoj planski i sistematski rad postiže velike rezultate usmjerene ka razvoju sporta na vodi, spašavanju ljudi pri elementarnim nepogodama, te razvoju i promociji turizma u Ze- Do kantonu.

 

Uprava kluba već radi na izradi plana aktivnosti za narednu 2015. godinu, gdje će sa preciznošću biti definisani prioriteti ostvarivanja ciljeva. Prioritetni akcenat će se usmjerit prema izgradnji klubskog objekta koji će biti ujedno i centar za spašavanje na vodi i podvodom Općine Zenica, nabavci materijalnih  sredstava neophodnih za efikasno funkcionisanje kluba i  Službe  spašavanja na vodi i pod vodom, te ostvarivanju sportskih rezultata u raftingu u 2015. godini i obuci i certificiranju što većeg broja ronilaca i skipera ovoga kluba.

 

rafbos003