20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 12 Decembar 2011 03:07

Šahinović odlazi iz Čelika Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

rkcel1Rukometni klub ,,Čelik'' je, i pored neriješenog rezultata protiv RK ,,Goražda'' kod ,,kuće'' na kraju osvojio titulu jesenjeg šampionata u Premijer ligi BiH. ,,Čelik'' je to svakako i zaslužio, jer je konstantno od početka prvenstva bio na samom vrhu Premijer lige, navodi se u Saopćenju kojeg smo dobili iz Uprave RK Čelik.

-    Mi smo jesenji šampioni  Premijer lige BiH. Plasirati se iz Druge lige direktno na prvo mjesto u Premijer ligi države do sada  je uspjelo jedino prije 20 godina RK ,,Zagrebu'', kada je postigao isto to što i ovoga puta RK ,,Čelik''. Presretan sam zbog  toga i čestitam svim igračima na igri i na šampionskoj tituli  – kaže trener ,,Čelika'' Miki Filipović.

-    Čestitam svim igračima i trenerima, Upravi i cijelom Klubu na osvojenoj šampionskoj tituli u Premijer ligi BiH. Ovo je najveći rezultat RK ,,,Čelika'' u 62 godine postojanja! Iza ove titule stoji ogroman rad, zalaganje, odricanje i stalna borba i igrača i trenera i Uprave! – izjavio je Pane Škrbić, predsjednik i ,,alfa i omega'' RK ,,Čelika''. – Sada nam predstoji detaljana analiza svega i odluka – kako ići dalje – kaže on.

-    Pošto se ove sedmice igra još jedna utakmica, u stvari prvo kolo iz proljetnog dijela prvenstva, protv RK ,,Gradačca'' u Gradačcu, jer je ta utakmica ,,izmještena'' da se igra u ovom periodu a ne na proljeće - učinićemo sve da  još i u toj utakmici  sačuvamo živce i normalno je odigramo, a  onda ćemo u pauzi mirne glave sve izanalizirati i vidjeti – kuda i kako  dalje. Sve opcije su otvorene, a sve zavisi od toga šta želimo i šta Grad želi u nastavku: ako želimo samo opstanak u Premijer ligi, onda ćemo prednost dati našim mladim igračima, jer ispasti iz Lige sa ovom bodovnom zalihom ne možemo, a ako želimo nastaviti ovaj trend i ići u Evropu, onda se čak moramo i pojačati sa dobrim igračima na jedno-dvije pozicije. Valja takođe istaći da se u nastavku prvenstva  među stative vraća i reprezentativni golman Adnan Šabanović, koji je nakon povrede i operacije tetive već počeo trenirati i u februaru se vraća na naš gol. Biće to ogromno pojačanje za nas!   – kaže Pane Škrbić, predsjednik Kluba i dodaje:

-  ,,Upravni odbor Kluba je odlučio još 24. oktobra, kada je  naš kapiten i najbolji igrač Emir Šahinović podnio pisani zahtjev za ispisnicu – da mu udovoljimo zahtjevu, ali smo se još tada dogovorili da to ,,miruje'' do kraja polusezone. Pošto je sada polusezona završena, Upravni odbor je ,,ovjerio'' svoju raniju odluku i na zahtjev Šahinovića pozitivno odgovorio. Emir Šahinović je vrhunski igrač sa bogatim igračkim iskustvom i on ima velike zasluge  i za plasman u Premijer ligu BiH i za osvajanje šampionske titule ove jeseni u Premijer ligi.  Mi  ćemo se na dostojanstven način oprostiti s njim, jer on to kao igrač zaslužuje.  S druge strane, Upravni odbor je danas, uz čestitke svim igračima i treneru Mikiju Filipoviću odlučio da da punu podršku treneru Filipoviću i u nastvaku prvenstvene sezone, jer i ne razmišlja o promjenama u Stručnom štabu  (Miki Filipović – Sanjin Aldobašić)'' – kaže Škrbić.

Na kraju, valja reći da je direktor Kluba Nedžad Ahmić već imao kontakte sa nekoliko igrača, koje bi ,,Čelik'' volio vidjeti u svom sastavu u nastavaku prvenstve-ne  sezone, u slučaju da se Gard i Klub odluči i dalje jurišati na titulu i izlaz u rukometnu Evropu.

Čitano 3710 puta