29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 21 Decembar 2014 21:20

Zeničani briljirali u Bihaću

Održan je prvi novogodišnji bowling turnir: Zeničani su briljirali u Bihaću. Na turniru je učestvovalo ukupno 17 takmičara od čega osam iz Zenice, dvoje iz Slovenije i sedam iz Bihaća. Iako odziv na turnir nije bio po očekivanju organizatora, u veoma prijateljskoj i fer atmosferi mogao se gledati izvrstan bowling.

 

Nakon par sati igre i vrlo nezivjesnih finalnih partija, pobjednik turnira bio je Ramo Omerašević iz Zenice, drugoplasirani Hazim Koluh također iz Zenice, dok je treće mjesto osvojio Aleš Badovinac iz Slovenije. Četvrti je bio Edin Brkić iz Zenice. Pored nagrada organizatora, pobjednici su od vlasnika firme Si Line iz Slovenije dobili po bowling kuglu za prva dva mjesta, a treći i četvrti po bowling majicu. 

 

Proglašeni je i nabolji igrač po skoru bodova Sead Toromanović iz Bihaća sa 225 bodova u jednoj partiji, te Lejla Omerašević iz Zenice, kao najuspješnija takmičarka turnira. Na kraju turnira TC Bingo je pobjednika nagradio s flašom pića. Pokrovitelj turnira bila je poliklinika Medico-oral i njen vlasnik dr. Adem Salihagić iz Bihaća i firma ŠNZ, a medijski pokrovitelj portal krajinausrcu.net.

 

Turnir je zasjenila informacija da je inicijator turnira Adnel Nuspahić morao odustati od daljeg učešća prije polufinalnog takmičenja zbog obaveza prema svom radnom mjestu u kuglani.

 

Na slici, najbolji učesnici turnira: Edin Brkić, Aleš Badovinac, Adnel Nuspahić – inicijator turnira, Hazim Koluh, Lejla Omerašević i pobjednik turnira Ramo Omerašević.

 

tekst i foto: Krajina u srcu