28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 12 Novembar 2014 18:04

Foto: Prvi trening Zmajeva

Pred prvi trening koju je upravo počeo u Trening centru NS BiH u Zenici pred novinare su izišli novi kapiten Asmir Begović i Anel Hadžić koji je oduševio igrama protiv Velsa i Belgije, te bi trebao biti siguran starter protiv Izraela.

 

- Još nisam čuo ko će i kako ćemo igrati. Selektor odlučuje, a ja ću gdje god da me stavi dati svoj maksimum kao i u prethodnim utakmicama, ističe Hadžić koji dodaje da sa selektorm Safetom Sušićem još nije razgovarao na temu njegove pozicije u timu. Što se tiče same utakmice Hadžić ističe da nas očekuje vrlo težak i važan meč.

 

- Biće pakao, to je sigurno. Ali uvjeren sam da ćemo odigrati dobro i postići vrlo dobar rezultat za nas. Na pitanje šta je dobar rezultat, Hadžić kaže da se nada pobjedi, ali da ne bismo smjeli biti nezadovljni i remijem. Dodaje i kako se nada da će sturčni štab naći zamjene za igrače koji će propustii ovu utakmicu koja bi mogla biti presudna za naš tim u nastojanju za osvajenje jednog od prva dva mjesta u grupi i tako direktan plasman na EURO 2016. Kapiten Begović koji je danas stigao i naravno nije trenirao, bio je jako raspoložen uprkos povredi.

 

- Vjerujem da će sve biti ok. Ne mogu ni da zamislim da neću braniti protiv Izraela, kaže Begović koji je povrijeđen u prvom poluvremenu nedjeljnog susreta Premijer lige Engleske protiv Totenhema.

 

- Morao sam proći sva slikanja i snjimanja jer su u klubu željeli znati sve o povredi i njenom liječenju. Ali biće u redu. Već sam počeo sa terapijama, kaže Begović koji također vjeruje uprkos svim nedaćama i povredama da u Izraelu nećemo izgubiti


- Uhvatila nas je neka nesreća. Atmosfera u ekipi je odlična. Svi pozitivno gledamo na utakmicu i idemo u Izrael dati sve od sebe i pobijediti, odlučan je Begović koji bi eventualno mogao početi trenirati sutra poslijepodne kada je u 17. sati selektor Sušić zakazao drugi trening u sklopu ovih mini priprema Glasnogovornicu Nogometnog sveza BiH Slavicu Pecikoza pitali smo da li je Edin Džeko u Trening centru. Rekla je da je danas bio, ali da ga u ovom momentu nije vdjela tako da ne znamo da li se kapiten vratio u Englesku ili je eventualno u Sarajevu. Na prvom treningu selektor Safet Sušić ima 19 igrača na raspolaganju. Među njima je i bivši kapiten Emir Spahić.

 

klikni ovdje da vidiš foto galeriju

 

AVAZ