28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 04 Avgust 2014 22:46

Košarka: Italija - BIH 99:71

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je od Italije s 99:71 u drugom meču pripremnog turnira u Trstu (Italija). Italija je bila bolji protivnik tokom cijelog susreta. Domaćin turnira je prvo poluvrijeme utakmice završio s devet poena razlike 46:37. U nastavku utakmice Italija je zaigrala još bolje, što je rezultiralo visokom prednošću domaćih košarkaša krajem treće četvrtine (74:55).

 

Reprezentacija BiH, koja je u prvom susretu u Trstu poražena od Srbije s 82:69, do kraja meča nije uspjela smanjiti prednost Italijana koji su slavili s visokih 28 poena razlike. Najefikasniji u reprezentaciji BiH bio je kapiten Mirza Teletović s 20 poena, dok su Elmedin Kikanović i Andrija Stipanović dodali po 10 poena.

 

U posljednjem susretu turnira BiH će sutra u 18 sati igrati protiv Kanade. Nakon turnira u Italiji bh. košarkaši će se vratiti u BiH, tačnije Tuzlu, gdje će se pripremati do početka kvalifikacija i prve utakmice protiv Velike Britanije koja je na rasporedu 13. augusta u Londonu.