29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 05 Avgust 2014 05:56

BIH-Litvanija u septembru

Davis kup reprezentacija Bosne i Hercegovine u septembru će protiv selekcije Litvanije igrati odlučujući meč za plasman u Prvu grupu euro-afričke zone.  Gostujućom pobjedom u Helsinkiju s 3:2 protiv favorizirane Finske predvođene Jarkom Neiminenom, najbolji bh. teniseri izborili su treće, finalno kolo II grupe euro-afričke zone Davis kupa. 

 

Ukoliko bi reprezentacija BiH pobijedila Litvance, prvi put u historiji bi se plasirala u Prvu grupu euro-afričke zone, u kojoj bi nastavila takmičenje u 2015. godini, saopćeno je iz Teniskog saveza BiH. Selektor BiH Amer Delić za meč s Litvanijom računa na isti tim koji je savladao Fince: Damira Džumhura, Mirzu Bašića, Tomislava Brkića i Nermana Fatića. 

 

Rok za prijavu igrača je deset dana prije početka meča kada će biti poznat i sastav Litvanaca koji su, predvođeni Ricardasom Berankisom, u prethodnom kolu gostovali u Južnoj Africi te savladali domaćine rezultatom 3:2. Meč BiH - Litvanija će biti odigran od 12. do 14. septembra u Sarajevu, u Sportskoj dvorani ''Ramiz Salčin'' na Mojmilu.