23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 19 Juni 2014 23:41

Najbolji Tempo Sport i Mladost

Tempo Sport i Mladost (DK) pobjednici turnira  - Na stadionu Fudbalskog kluba Rudar Kakanj, u nedjelju 15.06.2014. godine održan je turnir mlađih selekcija, odnosno škola nogometa. Turnir pod nazivom “Amar Goralija” održan je u znak sjećanja na ovog dječaka, koji je trenirao u mlađim selekcijama FK Rudar (K) i nesretno preminuo na travnjaku, nakon što je povrijeđen stativom okvira gola.


Dogodilo se to na treningu prije jedanaest godina, objavili su na portalu Kakanj Live. Na turniru su nastupile i ekipe ŠF Tempo Sport i FK Rudara iz Zenice. Ekipe su igrale podjeljene u dva uzrasta: 2003/04. i 2005/06. godište. Pobjednici u uzrastu 2003/2004 su mališani Fudbalskog kluba Mladost iz Doboja kod Kaknja, koji su u finalnoj utakmici, poslije boljeg izvođenja penala, savladali polaznike  Škole fudbala Osmica iz Breze. U ovom uzrastu mališani FK Rudar iz Zenice osvojili su 4.mjesto od 6 ekipa učesnica. . Nagrade za plasman uručio je predsjednik Skupštine Fudbalskog kluba Rudar Mirsad Jašarspahić. Najbolji igrač u ovom uzrastu je Muhamed Huskić iz Škole fudbala Osmica (Breza).

 

Pobjednici u uzrastu 2005/2006 su mališani ŠF Tempo Sport. Mališani zeničkog Rudara su i ovdje osvojili 4.mjesto.  Učestvovalo je 6 ekipa.

Donosimo rezultate u ovoj kategoriji:

FK Rudar 2 (Kakanj) - NKTempo-Sport (Zenica) 1:1 (2:4) 

FK Rudar ( Zenica) – FK Mladost (Doboj) 1:1 (2:0) 

NK Rudar 2 (Kakanj) – ŠF Osmica (Breza) 0:1 

FK Rudar 1 (Kakanj) – FK Mladost (Doboj) 1:1 (3:1) 

ŠF Osmica(Breza) – NK Tempo-Sport (Zenica) 2:4 

FK Rudar 1 (Kakanj)– FK Rudar (Zenica) 3:0 

Rezultati polufinalnih utakmica: 

NK Tempo-Sport (Zenica) – FK Rudar (Zenica) 5:0 

ŠF Osmica (Breza) – FK Rudar (Kakanj) 1:1 (4:2) 

Utakmica za treće mjesto 

FK Rudar (Zenica) – FK Rudar (Kakanj) 1:1 (3:4) 

Finalna utakmica 

NK Tempo- Sport (Zenica) – ŠF Osmica (Breza) 2:2 (4:3) 

 

Nagrade za plasman, u ovoj kategoriji, uručio je Ramiz Goralija otac Amara Goralije,dječaka u čiju čast je i organizovan ovaj turnir. 

Najbolji Igrač je Nedim Smajlović iz NK Tempo-Sport (Zenica). Nagradu je Dodjelio Džemal Pačariz, trener u FK Rudar Kakanj. 

Za najboljeg golmana proglašen je Haris Muftić iz Škole fudbala Osmica(Breza), a nagradu je dodjelio Nazif Terzić, trener u FK Rudar Kakanj. 

Pored nagrada Koordinator omladinskog pogona FK Rudar- Kakanj Amel Kozlo dodjelio je poklon bratu Amara Goralije, dres FK Rudar (Kakanj) i nogometnu loptu. 

 

E.Imamović za Zenicablog

(foto: Kakanj Live)