29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 19 Juni 2014 19:48

Novac za Oruč i Mileusnića

Na prijedlog Federalnog ministarstva kulture i sporta, Vlada Federacije BiH (FBiH) danas je na sjednici u Mostaru donijela četiri odluke o nagradama sportistima, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH. 


Klizačko-rolerskom klubu "The One" iz Sarajeva je za osvojeno prvo mjesto Edina Brankovića na Balkanskom prvenstvu u brzom kiizanju na kratke staze dodijeljena novčana od 3.000 KM.  Judo savezu FBiH iz Sarajeva je za osvojeno drugo mjesto Larise Cerić na Evropskom prvenstvu za seniorke, dodijeljena nagrada u iznosu od 15.000 KM, a njenom treneru Branislavu Crnogorcu u iznosu od 7.500 KM. 

       

Taekwondo klubu "Sarajevo" je za osvojeno prvo mjesto Ene Oruč na Evropskom prvenstvu u juniorskoj konkurenciji, dodijeljena je nagrada od 2.000 KM, a toliko je dodijeljeno i Iris Gudelj za osvojeno prvo mjesto na istom prvenstvu. 

 

Atletskom savezu BiH je za ostvareni seniorski državni rekord sportiste Dejana Mileusnića u bacanju kopija dodijeljena nagrada u iznosu od 3.000 KM, a za njegovog trenera Miroslava Ubiparipa 1.500 KM