25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 09 Mart 2014 20:11

Trojica Zeničana u TOP 4

Jučerašnji dan je još jedan u nizu uspješnih dana za stonotenisere Stk Mladosti iz Zenice, javili su nam iz Stk Mladost. Naime, u Sarajevu je odigran je 2. Top 8 najboljih igrača u BiH, gdje su nastupili Edin Konjić i Mirza Dizdarević, članovi Stk Mladost. Organizator turnira je bio STK "STENS Euro Asfalt" – Sarajevo.


Takmičenje je održano u Sportskoj dvorani „GIMNAZIJE DOBRINJA“ na Dobrinji uz učešče slijedećih takmičara-seniora: Jašarević Feđa, Aličić Armin, Konjić Edin, Miličević Srđan, Bobaš Ivan, Nezić Amar, Dizdarević Mirza i Šehić Adnan.                                       

 

Edin Konjić je osvojio 2. mjesto s omjerom 6 pobjeda i 1 poraz, a Mirza Dizdarević je osvojio 4. mjesto s omjerom 5 pobjeda i 2 poraza. S osvojenim drugim mjestom Edin Konjić je ovjerio svoje mjesto u reprezentaciji BiH i nastupit će na Svjetskom prvenstvu u Japanu u mjesecu aprilu 2014.

 

"Ovo je velika čast kako za njega, tako i za sve nas u klubu, a naravno i za grad Zenicu, jer će imati svog predstavnika na tako velikom takmičenju"- kažu na kraju obavještenja iz Stk Mladost iz Zenice. Sve čestitke Edinu i Mirzi na ovom velikom uspjehu! Ovo je još jedna potvrda dobrog rada u Stk Mladost, koji su nedavno proglašeni među tri najuspješnija sportska kolektiva u Općini Zenica u 2013.godini.


Kako nam je javio naš sugrađanin Bojan Bogdanović, i prvoplasirani na tom turniru bio još jedan rođeni Zeničanin, Armin Aličić. On samo privremeno igra za Mostar, studira na DIF-u, ali je oduvijek živio i trenirao u Zenici, pod paskom svoga oca Almira i amidže Mirela, takođe izvanrednih stonotenisera, izašlih iz škole najboljeg BiH trenera, Zeničanina Nihada Ajanića. Iz Ajanićeve škole potiču i već pomenuti Konjić i Dizdarević, kao i još jedan učesnik Top 8, Bobaš, koji jedini nije iz Zenice.

 
- Pozdravljam izuzetnu zeničku trojku mladih uspješnih ljudi i stonotenisera, i  želim sav mogući uspjeh onima koji budu predstavljali BiH u Japanu, kolijevci stonog tenisa. Prijateljski pozdrav, Bojan Bogdanović

 

 priredio

E. Imamović za Zenicablog