20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 09 Mart 2014 20:00

Čelik Junior bolji od Borca

Danas je u zeničkoj dvorani Bilmišće odigrana serija prijateljskih susreta, a gdje je domaćin, škola rukometa "Čelik Junior" ostvarila sve pobjede.
 
Naime, Čelik Junior je danas ugostio Rukometni klub "Borac", te odigrao pripremno-prijateljske susrete sa pionirima, kadetima, a juniori koji se spremaju za Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine su igrali protiv seniorske ekipe Borca. Borac je bio i državni prvak naše zemlje, a što dovoljno govori koliko je rukomet u tom klubu 'jak'. Međutim, pod snažnim pritiskom zeničkog omladinskog pogona iz škole rukometa "Čelik Junior" - juniorska selekcija, bivši državni prvaci su 'pali'.
 
Juniori su od samog početka bili bolji, te zadavali nevjerovatan, brz tempo igre. U početku su igrači Borca bili blizu Zeničanima, ali vremenom je ponestalo snage, pala je koncentracija, pa potpunu inicijativu i kontrolu nad terenom preuzimaju mladi polaznici škole rukometa "Čelik Junior". 
 
Osjetio se veliki napredak u radu sa mladima u ovoj školi rukometa, a što dovoljno govori da ovi mladi momci imaju više snage, želje, volje i srčanosti na terenu nego klub koji se takmiči u vrlo jakoj ligi.
 
Očigledno je i jasno vidljivo da treneri i uprava škole rukometa "Čelik Junior" gaze velikim koracima i ne gledaju ko se nalazi ispred njih, jer oni koji ih podržavaju davno su se priključili redovima iste.
 
Danas je juniorska selekcija pobjedila veliki Borac i to rezultatom 28:21, a sutra.. ? Napornim radom, zalaganjem ovih mladih rukometaša rukomet u našoj zemlji će doživjeti potpunu preobrazbu.
 
Ono što je važno napomenuti da se niti jedan igrač iz ove škole rukometa nije mogao posebno izdvojiti i kojem se trebalo zahvaliti na pobjedi. Dečki iz Čelik Juniora su zajedničkim snagama savladali protivnika, a to i jeste bit rukometa, kao kolektivnog sporta.
 
Škola rukometa "Čelik Junior" već naredne sedmice nastavlja sa treninzima i novim utakmicama, a za mjesec dana će se uputiti i na najjači turnir na svijetu u Prag (Češka) sa svim muškim i ženskim selekcijama.