23 Juni 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 20 Februar 2014 22:29

Omladinska liga za djevojke

Osniva se OMLADINSKA RUKOMETNA LIGA ZA DJEVOJKE 1996/97 godište - regija Srednje Bosne - Poštovani sportski prijatelji, - Ženski rukometni klub "Sloga 2013" u saradnji sa Školom rukometa "Čelik Junior" iz Zenice i Ženskim rukometnim klubom "Vitez 5 plus" iz Viteza odlučila se na pokretanje/formiranje OMLADINSKE LIGE REGIJE SREDNJA BOSNA za djevojke uzrasta 1996/97 godište i mlađe.


Budući da u Bosni i Hercegovini, na veliku žalost, još uvijek nemamo definisano takmičenje za djevojke ovog uzrasta smatramo da je ovo idealan način da se formira jedno takvo, jedinstveno takmičenje, a čiji je primarni cilj druženje i razmjena iskustava. Sama Liga je zamišljena da se igra svakih 15 dana na principu turnira, a u toku trajanja sezone, sve ekipe bi bile domaćini jednog kola.

Sama organizacija lige bila bi vođena preko Facebook stranice, kao i preko web portala, gdje bi se redovito postavljali svi glasnici i na taj način dovela na nivo koji je ovakvom takmičenju potreban. Kako je financijska situacija, ne samo u rukometu, nego i sportu općenito jako teška, odlučili smo da se sve ekipe, članice lige takmiče bez ikakve kotizacije ili naknade. Jedini troškove koje bi imali su sudije koje obezbijeđuje ekipa domaćina, a naš je prijedlog da i taj dio snosimo zajedno (sve ekipe) i da sudijama damo simboličnu naknadu.

Pored već gore pomenutih klubova, ovaj poziv će biti upućen i na adresu ŽRK "Jajce" iz Jajca, ŽRK "Kiseljak" iz Kiseljaka, ŽRK "Iskra" Bugojno i ŽRK "Žepče" iz Žepča. Ukoliko imate prijedlog i informaciju da bi još neki klub želio da se pridruži ligi, slobodno ga preporučiti, jer jedan od ciljeva je svakako omasoviti samu ligu, ali i ženski rukomet.

Sve informacije vezane za organizaciju lige, princip takmičenja i slično bit će objavljene kada se definira konačan broj ekipa učesnica.

Za više informacija možete se obratiti na brojeve telefona: 062 579 686 ili 061 404 046.