28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 20 Februar 2014 13:01

Trening centar od marta u funkciji

Od kraja marta tekuće godine trebalo bi otpočeti korištenje usluga Trening centra Nogometnog saveza BIH na Crkvičkom brdu u Zenici, potvrdio je danas u razgovoru za RTV Zenica, Muhamed Begagić,član Izvršnog odbora krovne kuće bh nogometa.

 

-U planu je okupljanje svih mlađih bh selekcija (U-15,U-17,U-19,U-21) ,pri čemu je predviđeno da usluge Centra koriste i sudije,delegati,kontrolori,treneri. Prema klauzuli ugovora,usluge Centra će,pod određenim uslovima,moći koristiti i drugi zainteresovani klubovi i subjekti u slobodnim terminima,pri čemu bi za rentabilnost objekta bilo potrebno oko 200 dana korištenja tokom godine. Tokom marta trebao biti imenovan rukovodilac,kao i osoblje koje će raditi na održavanju i opsluživati ovaj Centar.

 

Izgradnju Trening centra Nogometnog Saveza BiH, zvanično otvorenog početkom septembra prošle godine,finansirali su svjetska i evropska kuća nogometa,FIFA i UEFA sa oko 10 miliona konvertibilnih maraka. Nogometni kompleks Kamberovića ravan sadrži dva nogometna terena, jedan sa prirodnom, te jedan sa vještačkom travom i prateće sadržaje za boravak i treninge nogometnih selekcija i klubova.     (Šerif B. rtvze.ba)