23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 18 Decembar 2013 15:00

KŽK Čelik dočekuje Budućnost

Danas je u prostorijama košarkaškog ženskog kluba "Čelik" (KŽK "Čelik"), održana konferencija za medije. Povod za press  je naredna utakmice KŽK Čelik u Zenici u regionalnoj ligi. Naime, uokviru 7. kola Međunarodne ženske regionalne košarkaške  lige (MŽRKL), sezona 2013/2014, sastaju se KŽK Čelik i ekipa ŽKK Budućnost iz Podgorice (Crna Gora). Ova utakmica na rasporedu je u četvrtak 19.12.2013.godine u 19 sati. Utakmica se igra u Areni Zenica. Ulaz je slobodan.

 

Prisutnim su se obratili: Almir Hamzić, šef stručnog štaba (ŠSŠ) KŽK Čelik, te košarkašice Čelika Zvjezdana Gagić i Maida Rahmanović.

 

Press konferenciju je uspješno vodio Nedžad Glibo, novinar i portparol u klubu KŽK Čelik, koji je na početku pressa kazao je sutrašnja utakmica u znaku broja 7: utakmica sedmog kola lige, igra se u 7 naveče i očekuju sedmu pobjedom zaredom.

 

ŠSŠ Čelika, Almir Hamzić, na početku se osvrnuo na prošlu utakmicu BiH prvenstva i pobjedu u Ugljeviku protiv Rudar Sporta i kazao da je ta utakmica bila jači trening i na kojoj su uigravali neke varijante za sutrašnju utakmicu protiv Budućnosti. Gošće iz Podgorice dolaze pojačane za 3-4 nove igračice, ali su i ostale bez jedne igračice (Škerović). Istakao je da je njegova ekipa u prošlim kolima  pokazala da se može nositi sa svim ekipama u regionalnoj ligi i da su sasvim zasluženo slavili protiv Crvene Zvezde i doskora, neporaženog, Celja. Također, Hamzić se zahvalio navijačima na velikoj podršci i da očekuje isto to i u sutrašnjoj utakmici. Obečava borbenost i do 150 % i da će se pobjedom sasvim približiti plasmanu za play off i takmičenje za prvaka regionalne lige.

 

Košarkašica Zvjezdana Gagić kaže da je zadnja utakmica u Ugljeviku bila uigravanje za sutrašnju utakmicu protiv Budućnosti. Zadovoljna je igrama i pobjedama u prošlim kolima i zahvalila se na velikoj podršci sa tribina. Naglasila je da su se dobro pripremili za utakmicu, te istakla nadu da uz podršku publike, koja je za njih šesti igrač, mogu ostvariti novu pobjedu. Poziva navijače da ih i sutra podrže protiv Budućnosti.


Jedna od sestara Rahmanović, Maida, kaže da joj je drago što su se pobjedama odužile navijačima za veliku podršku. Za utakmicu u Ugljeviku napominje da i nije bilo lako do pobjede i da su uigravali neke varijante za sutrašnju, puno težu utakmicu od prošle. Obečava da će dati i 200% da dođu do pobjede i šansi za učešće u play offu regionalne lige. Poziva ljubitelje košarke da dođu na utakmicu i da im navijanjem daju podršku.

 

U Areni se očekuje vrhunski ugođaj uz izvrsnu košarku, zabavu i nagradne igre "POGODI TRICU ZA PIZZU" i "POGODI S CENTRA I PUTUJ". Najavljen je dolazak i 10-ak škola košarke iz regiona, a u cilju promocije košarke.

 

U ovoj sezoni, 2013/2014, ekipa KŽK Čelik, trenutno, nastupa u Međunarodnoj ženskoj regionalnoj košarkaškoj ligi (MŽRKL) i domaćem prvenstvu, a kasnije će igrati i u KUP-u BiH.

Ekipa KŽK Čelik je u zadnjih 6 utakmica i to 4 utakmice u domaćem prvenstvu i dvije u MŽRKL. zabilježila šest pobjeda (Željezničar, Mladi Krajišnik, Jedinstvo BHT i Rudar Sport u prvenstvu BiH, te Crvena Zvezda i Athlete Celje u regionalnoj ligi).

 

Kao što smo napred naveli, utakmica Čelik – Budućnost je zakazana za četvrtak 19.12. 2013.god. u 19 sati u Areni Zenica. ULAZ JE SLOBODAN!

 

E.Imamović za Zenicablog

 

+ foto sa pressa