19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 26 Avgust 2013 06:54

Danas Ulične trke u Zenici

Kao što smo već objavili, Sportski savez općine Zenica, pod pokroviteljstvom Općine Zenica, po drugi put organizuje manifestaciju „Dani sporta grada Zenice“, koji su došli u završnu fazu. Drugi dio manifestacije održat će se u centru grada, tj, na platou robne kuće "Bosna" i ulici Alije Izetbegovića. U ponedjeljak 26.avgusta 2013.godine u 18 sati po programu su ulične trke. "Ulične trke" će se održati u četiri kategorije:


-trka "Ciciban" sa djecom predškolskog uzrasta iz Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje

 Zenica, 

-trka u kolicima, 

-trka uniformisanih lica i 

-trka građana svih uzrasta“

 

Iz Sportske Škole Zenica poziv: "Pozivamo sve članove SPORTSKE ŠKOLE kao i druge mališane do 7 godina da učestvuju u trci koja će se održati u ponedjeljak 26.08. u 19h ispred robne kuće "Bosna". Obucite majice SPORTSKE ŠKOLE".

 

Uokviru "Dana sporta grada Zenice", do sada su završena dva takmičenja i to:  Takmičenje u šahu i Liga veterana, preko 45 godina starosti, u malom nogometu.

Pobjednik takmičenja u šahu (Učestvovala 22 šahista) je Avdić Hasan, dok je pobjednik u Ligi veterana u malom nogometu preko 45 godina starosti, ekipa Bosne. Učestvovalo pet ekipa, o čemu smo vas detaljno informisali. Ova dva takmičenja su održana na terenima Kamberovića polja.

 

Završni dio manifestacije, koji će obuhvatiti promociju sportskih kolektiva, održat će se od 27. do 29. avgusta 2013.godine (utorak, srijeda i četvrtak), na platou ispred robne kuće "Bosna".

 

Učesnicima kao i najboljim bit će podijeljene prigodne nagrade.

 

Ekrem Imamović za Zenicablog

+ foto 

Povezani članci (by tag)