29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 26 Avgust 2013 08:49

Zeničani na Sportskim igrama

Nakon 62 dana, 29.732 učesnika, 1.813 finalista, 19 gradova, hiljade pređenih kilometara, preko 10.000 utakmica, puno smijeha i malo suza završene su 3. BH Telecom Sportske igre mladih. Dječaci i djevojčice takmičili su se u odbojci, malom nogometu, odbojci na pijesku, rukometu, košarci, igri "između dvije vatre“, šahu, tenisu, stonom tenisu i badmintonu.


Sadžida Džiho iz Mostara, Aja Topić iz Cazina, Nedim Bečić iz Sarajeva i Faris Čunjalo iz Zenice najbolji su šahisti ovogodišnjih Igara. U badmintonu su prva mjesta pripala Milošu Miljiću i Kenanu Kečanoviću iz Bihaća, dok su u ženskoj konkurenciji najbolje bile Dalila Prando iz Sarajeva i Erna Kajtazović iz Bihaća. Adin Šećibović iz Zenice, Mirza Hanić iz Tuzle, Marija Gnjatić iz Prijedora i Ivona Knezović iz Mostara najbolji su stonoteniseri, dok su u tenisu prva mjesta osvojili Ena Beča iz Zenice, Ahmed Musić iz Sarajeva, te Šejla Đuzel i Bojan Jocić iz Brčkog. 

 

Najslađi mali sportisti, ekipa "Vatrene lopte“ iz Doboja koja je pobjednik u igri "između dvije vatre“, odigrala je zajedničku utakmicu sa ministrima Damirom Mašićem i Damirom Marjanovićem, te sponzorima i medijskim prijateljima Igara. Košarkaši iz Mostara, ekipa "Spars“, osvojila je prvo mjesto u muškoj konkurenciji, dok su najbolje košarkašice bile djevojke iz ekipe "BHN“ iz Bugojna. "Krivaja“ iz Zavidovića i "Knežopoljka“ iz Kozarske Dubice najbolje su ženske rukometne ekipe, dok su najbolji rukometaši dječaci iz ekipa "RK Maglaj“ i "RK Bosna Visoko.“ Mališani su  napustili Sarajevo, ponijevši sa sobom, pored pehara i medalja, mnoge lijepe uspomene i poznanstva.


Iz STK Mladost Zenica su objavili:

 

Član našeg kluba, Adin Šećibović je osvojio 1. mjesto na Sportskim igrama mladih u kategoriji 2001god. i mladji i samim tim obezbjedio plasman na međunarodni turnir Sportskih igara mladih u Splitu na kome će nastupiti najbolji takmičari iz regiona. ČESTITAMO !!!!