19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 18 Avgust 2013 21:49

Krav Maga u Zenici

Prvi seminar autentične Krav Maga samoodbrane u Zenici – BESPLATNO

Akademija samoodbrane i borenja „Krav Maga“ Zenica na čelu sa licenciranim zastupnikom IKMF BiH za Zenicu g. Huseinspahić Elvirom, organizuje drugi po redu promo seminar Krav Maga samoodbrane u Zenici. Seminar će predvoditi lično direktor Internacionalne Krav Maga Federacije u BiH g. Ervin Sućeska iz Sarajeva sa svojim asistentima.

Učesnici seminara će imati priliku da od certificiranih instruktora nauče osnovne tehnike ove metode borenja i samoodbrane. Prijaviti se mogu svi zaniteresovani koji su stariji do 16 godina bez obzira na spol.
Održavanje seminara ima za cilj promociju Krav Maga-e u Zenici i kantonu, zbog čega je isti besplatan za sve koji žele da probaju i osjete ovaj sistem samoodbrane.
Iskoristite priliku i u svom gradu saznajte prednosti Krav Maga samoodbrane bez ikakve obaveze, pozovite prijatelja, prijateljicu, brata, sestru, obucite se lagano, ponesite peškir i malu flašu vode, i dođite na veoma rijedak događaj u Zenici.

Prijava na seminar je obavezna i traje do 20.08.2013.g., a zbog velikog interesa naših sugrađana broj učesnika je ograničen.
Ova vam se prilika možda neće ponoviti, zato se na vrijeme prijavite i rezervišite svoje mjesto na promo Krav Maga seminaru u Zenici.

Zenica, 21.08.2013.g. start u 18:00 sati

Prostorije starog pozorišta u Zenici(Sokolana, kod Pravoslavne crkve),

Travnička ulica bb, I sprat

PRIJAVE:

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
gsm i Viber: +38762 644 830
Skype: Elvirzenica
www.facebook.com/KravMagaZenica

krav-maga-2

Šta je Krav Maga ?

Krav Maga predstavlja najefikasniju i naoptimalniju metodu borenja i samoodbrane koja veoma jednostavnim pristupom prilagodljive obuke podučava polaznike da izbjegnu, spriječe ili razriješe bilo koju vrstu nasilja ili napada u realnim svakodnevnim situacijama. Krav Maga tehnike su usmjerene ka samoodbrani, podizanju nivoa borbenosti i ovladavanju borilačkim vještinama te vještinama zaštite drugih na veoma jednostavan i jedinstven način.

Ova metoda borenja je nastala pod pristiskom realnih zahtjeva i uslova, a ispočetka se koristila isključivo za obuku specijalnih vojnih i policijskih jedinica. Kasnije se proširila i na civilnu populaciju gdje je zauzela značajno mjesto kada se govori o samoodbrani i generalno borilačkim vještinama. Trenutno se Krav Maga vježba širom svijeta i primjenjuje se, pored civilnog sektora, i u mnogim svjetskim vojno-policijskim obukama poznatih agnecija kao što su CIA, FBI, IDF, itd., za obuku zaštitara, osoblja raznih osiguranja, tjelohranitelja, obavještajaca, policijskih službenika, antiterorističkih jedinica, stražara, i td.

Princip obuke se zasniva na logičnom pristupu, a tehnike se izvode na prirodan i instiktivan način i veoma su lake za učenje i pamćenje. Usavršavanjem izvođenja tehnika se teži ka upotrebi istih u stresnim situacijama u realnoj svakodnevnici. Vježbanjem Krav Maga-e se teži preventivnom rješavanju date situacije uz određene mjere predostrožnosti, izbjegavanjem ili odstupanjem. Kod kreiranja kombinacija samoodbrambenih tehnika koriste se padovi i bacanja pod svim uglovima i u svim smjerovima, napadi na sve moguće ciljeve, distance, pravce i uglove iz raznih položaja, predmeti koji mogu poslužiti u odbrambene svrhe, poluge i tehnike oslobađanja od svih vrtsa zahvata, držanja, gušenja, udaraca rukama i nogama, i td. Odbrana od jednog ili više napadača koji prijete ili napadaju određenim udarcima rukom ili nogom, palicom, oštrim ili tupim predmetom, vatrenim oružjem, i sl., kada se ugroženi nalazi na bilo kojoj vrsti podloge, uključujući zatvoreni ili otvoreni prostor, stojećem, sjedećem ili ležećem položaju, u stanju mirovanja ili u pokretu, funkcioniše u svim uslovima i scenarijima, u svakom borbenom okruženju zavisno od potrebe i rizika s kojim se ugroženi susreće.

Osnovni cilj je da se svaki polaznik obuke prvenstveno obuči odbrani svog života i zdravlja  ili osoba iz njihove okoline djelujući adekvatnom dozom onesposobljavanja napadača koja je dovoljna da se isti trenutno onesposobi, što će omogućiti bezbjedno udaljavanje s mjesta događaja ili pozivanje pomoći Dakle obuka je usmjerena prema izbjegavanju sukoba bilo koje vrste, a ukoliko do njega dođe, kako adekvatno djelovati i u kojoj mjeri, kako bi se udaljili na bezbjednu lokaciju.