26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 20 Juli 2013 20:55

Video:press i detalji Čelik-Cibalia

 Nogometaši Čelika su golovima Saše Kajkuta u 3. i 49. minuti pobjedili u prijateljskom meču hrvatski NK Cibalia. Pogledajte video zapis press konferencije dva trenera nakon utakmice, gol Kajkuta i radost Robijaša, kao i navijanje Robijaša tokom i nakon utakmice.  

  

Čelik - Cibalia

 

NK Čelik: Adilović ( Nurković od 45 min.), Jakupović (Gojković od 72 min.), Bajraktarević ( Huseinspahić od 72 min.), Mešanović ( Grahovac od 72 min.) , Kajkut ( Ribić od 52 min.), Jusić- cap, Popović ( Nestorović od 45 min.), Bureković, Dedić ( Alispahić od 81 min.), Mišić ( Duvnjak od 81 min.), Stajić ( Jaganjac od 82 min.)                      

Trener: Vlado Jagodić

 

HNK Cibalia: Filipović ( Vranjić od 81 min.) , Muženjak, Puljić, Pavličić ( Marinčić od 74 min.) , Bartolović- cap      ( Tokić od 76 min.) , Purić, Mijoković, Čorić ( Janči od 88 min.) , Hernandez, Perković ( Bajtal od 82 min.), Mazalović.

Trener: Miroslav Bojko

 

Gledalaca: 4000

Stadion: "Bilino Polje"

Strijelci: Kajkut 3' 1:0 (Čelik), Kajkut 49' 2:0 (Čelik).

Šutevi: Čelik 14 (7), Cibalia 9 (4)

Žuti karton: Bajraktarević, Jaganjac (Čelik), Puljić (Cibalia).

 

U prijateljskoj utakmici izneđi Čelika i Cibalije u sjanom  ambijentu "Bilinog polja" nogometaši Čelika su ostvarili očekivanu pobjedu. Igrači trenera Vlade Jagodića su sjajno otvorili utakmicu pogotkom ljubimca Robijaša Saše Kajkuta u 3 minuti. Jasmin Mešanović je probio po desnoj strani i uputio prizeman centaršut prema Kajkutu koji matira Filipovića i dovodi Čelik u vođstvo.

Navijači Čelika nisu dugo čekali novu izglednu priliku, Popović prolazi dvojicu igrača Cibalije po lijevoj strani upućuje centaršut na koji igrači Čelika loše reaguju, Dedić promašuje loptu, dok je Kajkut loše zahvata i ona odlazi u gol aut. Prvu priliku za nogometaše Cibalie kreirao je bivši reprezentativac BiH Mladen Bartolović, koji je sjajnim driblingom prošao kapitena Čelika Jusića, ali njegov udarac je zaustavila stativa. Nakon ove prilike gosti kreiraju još izglednih prilika ali nijedna od tih lopti nije završila u mreži Adilovića. Vrijedi izdvojiti još jedan solidan pokušaj Bartolovića, Hernandez je uputio izvrsnu loptu, a brzonogi Bartolović je izašao sam pred Adilovića, ali loš prijem lopte je utjecao i veoma loš pokušaj koji je završio u rukama Čelikovog golmana. U  drugom poluvremenu trener Vlado Jagodić je dao priliku mlađim igračima.

Na samom otvaranju drugog poluvremena, u 49 minuti, Dedić šalje sjajnu loptu prema Kajkut koji bez problema matira golmana Filipovića i poveća vodstvo ekipe Čelika na 2:0. Nakon ovog pogodtka tempo igre je opao, a vrijedi izdvojiti solidan pokušaj Mešanovića koji je završio pored gola, te solo prodor Dedića koji je završen lošim udarcem pored gola. Utakmica je bila korektna, a sudijska trojka iz Zenice, predvođena glavnim sudijom Sivcem, nije imalo mnogo posla.

Trener Jagodić je na press konferenciji izdvojio da je veoma zadovoljan igrom svojim momaka, te da smatra da su mladi igrači ( Jaganjac, Ribić, Duvnjak, Popović) opravdali očekivanja i da su spremni za velike utakmice. Čelik otvara prvenstvo sljedeće subote protiv Borca i pozivamo vas da u što večem broju podržite igrače Vlade Jagodića.

..

.. Haris Dž. za Zenicablog

..foto: Jasmin Hadžić Blicko

..

 pogledajte video sa press konferencije, te nekoliko detalja sa terena i tribina Bilinog polja

.