29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 15 Mart 2013 07:15

OKK Čelik dočekuje Orlovik

 

U prostorijama omladinskog košarkaškog kluba "Čelik" (OKK "Čelik") je održana konferencija za medije. Povod za press je  naredna utakmica i kantonalni derbi 21. kola  A-1 košarkaške lige BiH, sezona 2012/2013, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin žepačkom KK Orlovik. Prisutnim novinarima obratili su se: Nedžad Hodžić, trener u OKK Čelik, te košarkaši OKK Čelik, Arijan Radan i Kenan Arnaut.


Trener Hodžić se, ukratko, osvrnuo na prošlu utakmicu iz 20.kola i poraz u gostima kod ekipe Brčko Distrikt (98:88). Rekao je da su nastupili bez četvorice prvotimaca (Amar Merdanović, Eldar Merdanović, Nebojša Anđelić, Ahmed Malkoć), koji su bolesni ili povrijeđeni, a da ni Ermin Suljić nije bio dovoljno spreman za nastup. Sa oslabljenim timom, pružena je dobra igra i veliki otpor Brčacima. Na ovom gostovanju u Brčkom, data je šansa mlađim igračima, a jedan od njih, Kenan Arnaut, je u potpunosti iskoristio pruženu šansu i bio jedan od najboljih strijelaca (postigao 17 poena), pored već standardnih Dine Begagića (32 poena) i Arijana Radana (18 poena).

 

Za narednog protivnika, žepački Orlovik, Hodžić istiće da se bori za opstanak u ligi i da će pokušati pobjediti u Zenici. U ovoj zadnjoj utakmici pred domaćom publikom, ekipa Čelika će se boriti za pobjedu zbog samopouzdanja u ekipi i pored nekoliko povrijeđenih i bolesnih igrača. Šansu će, ponovo, dobiti nekoliko juniora.

Jesenas, u Žepču, Čelik je pobjedio Orlovika nakon dva produžetka rezultatom 96:98.

 

Prvotimci Čelika, Arijan Radan (Čelikovo pojačanje u proljetnom dijelu lige) i junior Kenan Arnaut obećavaju, u ime cijele ekipe, veliku borbenost u kantonalnom derbiju sa Žepačkim Orlovikom i da će se ići na pobjedu i pored nekoliko povrijeđenih igrača u ekipi. Očekuju timsku igru i pobjednički duh u ekipi, jer ne vole nikada gubiti. Pozivaju navijače da ih podrže u ovoj utakmici.

 

Kantonalni derbi između OKK Čelik i KK Orlovik (Žepče) na rasporedu je u subotu, 16. marta 2013.godine u gradskoj Areni u Zenici, sa početkom u 20:15 sati. Ulaz 2 KM.

Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito muške košarke, da dođu u subotu u gradsku ARENU i da podrže košarkaše OKK "Čelik"  u ovom kantonalnom derbiju.

 

Parovi 21.kola (16./17. mart 2013.god.):

Čelik – Orlovik

Play Off – Gradina

Spars (Sa) – Sloboda

Spars (Mo) – Brčko Distrikt

Donji Vakuf – Student

Bošnjak – Limometal 

 

E.Imamović za Zenicablog

+ foto sa pressa