28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 15 Mart 2013 08:53

Čelik sutra dočekuje Leotar

 

U prostorijama NK "Čelik",  je održana konferencija za medije. Povod za press je subotnja utakmica proljetnog dijela prvenstva BiH Telekom Premijer lige 18. kola, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin, trebinjskom FK Leotaru.  Utakmica će se igrati na stadionu "Kamberovića polje", u subotu u 15:00 sati, jer se stadion "Bilino polje" čuva za kvalifikacionu utakmicu SP između BiH i Grčke, 22. marta 2013.god.

 

Prisutnim novinarima obratili su se: Vlado Jagodić, šef stručnog štaba i Slobodan Lakičević, Čelikovo pojačanje u proljetnom dijelu sezone. Na početku pressa, šef stručnog štaba NK Čelik Vlado Jagodić, dao je svoj kraći osvrt na utakmicu iz prošlog, 17.kola, gdje su Zeničani, na gostovanju kod Veleža, poraženi rezultatom 2:1:

 

"Pored svih mojih želja, želja igrača i stručnog štaba, da nastavimo niz bez poraza, nismo uspjeli. U analizi utakmice svojim igračima sam rekao da je i poraz dio fudbala. Očigledno je da imamo problema s pojedinim igračima, koji zakažu u nekim utakmicama i ne pristupaju utakmici, onako, kako ja to očekujem. Ali sve je to nogomet", kazao je Jagodić te dodao da težak teren za igru ne smije biti alibi za loše rezultate. Jagodić je iskazao nezadovoljstvo zbog prekinute serije dobrih rezultata, te je istakao, kako se nada, da će novi niz početi pobjedom protiv Leotara, za koga je kazao kako je izuzetno neugodan protivnik. Za utakmicu protiv Veleža, Jagodić je još konstatovao:


"Nisam, ni blizu, zadovoljan igrom u prvom poluvremenu. Tačno je da je bio težak teren, tačno je da je bilo blato, tačno je da su nama nedostajali neki igrači, ali vi vrlo dobro znate da nikada nisam tražio alibi". Trener Zeničana je u nastavku istakao kako će njegova ekipa, predstojeću, reprezentativnu pauzu iskoristiti da pojača rad budući i da je bilo dosta "iskakanja" pojedinih igrača u odnosu na pripremni period. Problemi sa igračkim kadrom su česti u redovima NK Čelik. Tako će Jagodić u utakmicu sa Leotarom ući bez Mešanovića, koji neće igrati zbog kartona, Markovića, koji je bolestan, te Maletića, koji je u prošlom kolu primio nezgodan udarac, pa je njegov nastup upitan. U tim se vraćaju Kajkut, Barač i Huseinspahić.

 

Prvotimac i Čelikovo pojačanje u proljetnom dijelu sezone, Slobodan Lakičević kazao je kako očekuje veoma tešku utakmicu i čitava ekipa treba biti na oprezu. "Vjerujem da će Leotar igrati defanzivno, ali kvalitet je na našoj strani i uz pomoć naših navijača sigurno je da ćemo doći do tri boda", dodao je Lakičević. Utakmica Čelik – Leotar, na rasporedu je u subotu, 16. marta 2013.godine na stadionu "Kamberovića polje" u Zenici, sa početkom u 15:00 sati.  Pozivamo sve ljubitelje nogometa, da dođu u subotu na stadion "Kamberovića polje" i da podrže nogometaše NK "Čelik"  u ovoj važnoj utakmici.

 

E.Imamović za Zenicablog

+ foto sa pressa