29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 14 Mart 2013 07:03

Mileusnić:U sjajnoj sam formi

Zenički bacač koplja Dejan Milesunić  zajedno sa svojim trenerom Miroslavom Ubiparipom jučer je otputovao za Castellon (Španija), gdje se održava Evropsko zimsko dvoransko prvenstvo.

 

 

Prije samog odlaska za SportSport.ba kazao je svoje ambicije i očekivanja. 

 

"Prije svega nadam se da će biti lijepo vrijeme, te da neće biti nekog vjetra ili kiše koja bi mogla imati uticaja na moje rezultate. Nastupam u nedjelju, a najgore je što ću bacati u devet sati ujutru, tako da moram ustati tri-četiri sata ranije kako bi se pripremio za nastup", kaže 21-godišnji Zeničanin.

 

Možemo li nakon Hamze Alića očekivati novu medalju za našu zemlju?

 

"Ne bih ništa veliko najavljivao, nalazim se u sjajnoj formi i ukoliko sve bude kako treba mislim da mogu do neke od medalja. Moj primarni cilj u ovoj godini je bacanje koplja na dužinu 82 metra, što je norma za Svjetsko prvenstvo u Moskvi. Prošle godine na Evropskom Zimskom prvenstvu prvak je bacao na dužinu od 76 metara,a ukoliko budem imao sreće vjerujem da mogu do medalje, te novog državnog i ličnog rekorda", kazao je za naš portal velika nada BH atletike.

 

Dejan Mileusnić je nedavno proglašen za sportistu grada Zenice, a 23 februara je postavio novi državni rekord na prvenstvu u Splitu sa bačenih 79, 18 metara što je trenutno treći rezultat u Svijetu. Zajedno sa Amelom Tukom predstavlja budučnost sporta i atletike u našoj zemlji, a sigurni smo će da u narednom periodu nakon Hamze Alića  još naših atletičara osvajati medalje na velikim Evropskim i Svjetskim takmičenjima