28 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 15 Oktobar 2012 19:06

Trening Litvanaca na Bilinom

Nogometna reprezentacija Litvanije, odradila je trening na Bilinom polju pred sutrašnju utakmicu sa našom selekcijom. U opuštenoj atmosferi i sa osmjesima na licu, Litvanci u miru dočekuju meč protiv Zmajeva, a kako su ranije najavili bili bi zadovoljni i eventualnim osvajanjem boda, koji bi im ostavio nadu da mogu do jednog od prva dva mjesta u ovim kvalifikacijama.

 

Litvanskih novinara nije bilo mnogo, a mi smo uspjeli razgovarati sa dvojicom kolega sa državne televizije, koji su istakli da će Litvanci biti oslabljeni za neigranje tri igrača iz prve postave, a da bi eventualna formacija mogla biti 4-2-3-1 sa dvojicom zadnjih veznih igrača i pojačanom sredinom, obzirom da znaju da se u naš tim vraća Pjanić na kojeg posebno treba obratiti pažnju, kao glavnog kreatora igre bh. tima.

 

Iako su igrači Litvanije optimisti i nadaju se bar bodu, litvanske kolege novinari ne dijele mišljenje i smatraju da je nedostatak trojice standardnih igrača nenadoknadiv za njih, obzirom da nemaju dostojne zamjene na klupi i nisu previše optimistični.Zanimljivo je bilo da su se Litvanci raspitivali kod novinara SCsporta i za nekadašnjeg člana litvanskog Kaunasa, Edina Pehlića, kojeg se sjećaju iz vremena dok je bio u Litvaniji, baš kao i ekipe Čelika, koja je na pripremama u Rovinju svojevremeno igrala meč sa Žalgirisom, u kojem su slavili sa 1:0.

 

Mogući sastav Litvanije: Karčemarskas, Žaliūkas, Klimavičius, Kijanskas, Šemberas, Šernas, Radavičius, Stankevičius, Novikovas, Danilevičius, Rimkevičius.

 

foto: J. Hadžić

txt: Dino Kurbegović, SC Sport

 

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU