24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 16 Oktobar 2011 00:27

Nagrada za Edvarda Kluga Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Koreograf koprodukcijskog projekta BNP-a Zenica i East West Centra nagrađena na MESS-u - Edward Clug, koreograf predstave „Ruže za Anu Terezu/Fudbalske priče“ koja je nastala u koprodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i East West Centra Sarajevo, dva respektabilna teatarska ansambla, dobio je na ovogodišnjem, 51. festivalu MESS specijalno priznanje žirija.

Clugove koreografije u predstavi „Ruže za Anu Terezu/Fudbalske priče“ u proteklih petnaestak dana pogledala je publika iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Dinamična koreografija, savršen govor tijela kroz moderni ples oduševljavaju bh. publiku. Edward Clug je direktor Baleta u Slovenskom narodnom gledališču Maribor.

Režiju predstave potpisuje Haris Pašović, kojem je ovo bilo prvo rediteljsko ostvarenje u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, zbog čega je posebno zadovoljan i sretan.
BNP Zenica i East West Centar Sarajevo planiraju nastaviti saradnju započetu polovinom tekuće godine tako što će i u narednom periodu realizovati zajedničke teatarske i edukacijske projekte.

Čitano 3224 puta Zadnji put promjenjen subota, 15 Oktobar 2011 16:56