28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 19 Avgust 2011 00:59

Prijem za atletičare Zenice Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

atletzeni1Predsjedavajući Vijeća općine Zenica, Nebojša Nikolić i pomoćnik načelnika Općine za društvene djelatnosti, Zijad Softić organizovali su  prijem za predstavnike Atletskog kluba „Zenica“.

Povod za susret predstavnika općinskih vlasti sa predsjednikom AK „Zenica“, Suadom Kaknjom, trenerom Mehmedom Skenderom, te atletičarima Hamzom Alićem i Mesudom Pezerom bili su uspjesi Pezera na prethodnim međunarodnim takmičenjima, te nastup Alića na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.

 

„Mesud Pezer je bronzom na Evropskom olimpijskom festivalu mladih i sa dvije zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu za mlađe juniore pokazao da je jedan od najperspektivnijih evropskih bacača kugle i diska. On je već sada istinski nasljednik Hamze Alića čovjeka koji će, ubijeđen sam, u Južnoj Koreji postići zapažen rezultat“, rekao je Mehmed Skender, trener dvojice uspješnih zeničkih atletičara.

Hmaza Alić zahvalivši za pomoć koju njemu i ostalim atletičarima ovog grada pruža Općina Zenica poručio je da mu je na Svjetskom prvenstvu na koje putuje 22. augusta cilj plasman u finale.

„Učinit ću sve da ostvarim bolji rezultat nego prije dvije godine u Berlinu kada sam osvojio 9. mjesto u svijetu“, kaže Alić.

Predsjedavajući Vijeća općine Zenica, Nebojša Nikolić u svoje i ime načelnika Općine, Husejina Smajlovića čestitao je atletičarima na dosadašnjim uspjesima, poželio sreću na narednim takmičenjima, te im obećao i ubuduće značajnu podršku.

Čitano 3521 puta